The Big Sick

2017

5,5
Recensie The Big Sick (2017)

Kumail verzwijgt zijn vriendin Emily voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily in een coma belandt is de keuze aan Kumail: liefde of familie.

The Big Sick is door op 19 juni 2017 beoordeeld met een 5,5 / 10.

The Big Sick begint onaantrekkelijk stroef, maar weet zijn weg beter te vinden richting eind. Deel één, het ontstaan van de liefde, is rommelig, gehaast en mist gevoel. Slordig camerawerk en montage; kwalitatief een B-film.

‘Met hen blijft The Big Sick nog enigszins beklijven.’

Als Emily (Zoe Kazan) eenmaal in een coma belandt doen veel onsympathieke personages hun intrede. De bijzondere cast doet de film soms goed, maar vaker niet. Zo is Kumail maar een doetje, is Holly Hunter (moeder Beth) ronduit irritant en weet Kazan niet te overtuigen. Gelukkig staan daar tegenover twee vaders met het hart op de juiste plaats. Met hen blijft The Big Sick nog enigszins beklijven.

De zin "I was just joking" sluit veel grappen af, wat maar aangeeft dat zelfs grappen duiding nodig hebben. Voor een komedie is dit niet heel sterk. Overigens is de humor onvoldoende aanwezig voor het genre, waardoor dit niet meer wordt dan een eenvoudig persoonlijk drama.
The Big Sick laat goed zien dat een eigen verhaal voor de betrokkenen veel kan betekenen, maar dat dit niet perse zo voor buitenstaanders hoeft te zijn. Althans, niet in deze uitvoering.

Te zien op Pathé Thuis en NPO Plus

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Big Sick:

Pluspunten The Big Sick

Twee vaders, Beter richting eind, Concreet slot

Minpunten The Big Sick

Begint stroef, Maakt weinig indruk, Slordige techniek, Veel onsympathieke personages, Grappen

Nuttige recensie

5 / 9 personen vinden deze recensie van The Big Sick nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series