The 5th Wave

2016

1
Recensie The 5th Wave (2016)

Een flop eerste klas, want alles wat er mis kan zijn met een film is bij elkaar gegooid voor The 5th Wave. Wél een leuke film als je van cliché-bingo houdt!

The 5th Wave is door op 4 februari 2016 beoordeeld met een 1 / 10.

De eerste fout begaat regisseur Blakeson al door, na het succes van The Hunger Games en de magere Divergence-series, weer een semi-populaire tienerboekenreeks te verfilmen. Nog nooit heb ik zo vaak gezucht om saaie dialogen en consequentie-loze acties als bij The 5th Wave.

Bij de tweede stap gaat het fout als we aankomen bij de type-casting, want op zichzelf zijn tienermeid Cassie (Moretz), sullige knappe jongen Ben (Robinson), onmenselijke hunk Evan (Roe) en foute legerbaas Vosch (Schreiber) al erg niet overtuigend, maar als geheel kunnen ze beter in The Twilight Maze Divergence Runner Diary Games hun rollen spelen.

De derde misser zit in het ultra-magere plot: buitenaardse wezens zien we in korte tijd de halve wereld om zeep helpen, maar daarna ligt alles in de handen van Cassie, die eigenlijk alleen maar een beer naar haar broertje terug wilt brengen.

Dan de vierde golf van kritiek: het is wel erg makkelijk (en vooral goedkoop) om je aliens de vorm van mensen aan te laten nemen. Zo hou je ook mooi ruimte voor de overweldigende plot-twist...

Ten slotte is de film naar het schijnt ook nog het begin van een serie, ik hoop oprecht voor iedere filmliefhebber dat dit niet gaat gebeuren.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The 5th Wave:

Pluspunten The 5th Wave

-

Minpunten The 5th Wave

Aan alles van The 5th Wave valt wel wat aan te merken en helaas is zo'n recensie te kort, Betaal hier geen cent voor

Nuttige recensie

10 / 12 personen vinden deze recensie van The 5th Wave nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series