Sweet Thing (2020)

Recensie Sweet Thing (2020)

Sweet Thing recensie

Door Rick Schuttinga op
Billie en haar broertje Nico wonen bij hun vader in een geïmproviseerd bestaan. Maar telkens als vader toegeeft aan de verleiding van alcohol maakt geborgenheid plaats voor tranen.

Regisseur Alexandre Rockwell caste voor Sweet Thing zijn eigen vrouw, dochter en zoon als, jawel: moeder, zus en broer. De eerste gedachte is dat zo'n familieproject niet veel soeps kan worden, maar juist door de familieband voelt het authentiek. Vooral zus Billie (Lana Rockwell) en broer Nico (Nico Rockwell) hebben echte broer-zus chemie.
Je ziet dat de film is gemaakt door iemand met een visie; door te spelen met technieken en stijlen nóg beter een verhaal vertellen.

Sweet Thing is geschoten in zwart-wit, ogenschijnlijk in lage resolutie. Maar het is bedoelt als sfeermaker. Dat komt duidelijk naar voren als vreugde soms, heel soms, om de hoek komt kijken en de toeschouwer getrakteerd wordt op levendige kleuren en scherp beeld.

De filmtitel slaat op Billie, want ondanks alle tegenslagen blijft zij het vrolijke zonnestraaltje, iemand met een gouden hart, niet kapot te krijgen.
Drank(misbruik) is één van de andere hoofdrollen in de film. Iedere volwassene, continu. Ze denken dat het andere leven beter is, maar ook dat blijkt een teleurstelling. En dus gaan de drie musketiers, of zoals zijzelf zeggen outlaws and renegades op avontuur. Sweet Thing is een magische mini-ontsnapping in andermans hoofd.

"Zolang je twijfelt of je kunt vliegen zul je niet kunnen vliegen."

Cast: Nico Rockwell Lana Rockwell Jabari Watkins
Regie: Alexandre Rockwell
Genre: Drama
Speelduur: 1:31 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sweet Thing:

Pluspunten

Te gekke trailer, Top soundtrack, Something on Your Mind van Karen Dalton, Familie Rockwell, Technieken, Zwart-wit vs. kleur, Miji-ontnsapping

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Sweet Thing met een 8,5 / 10.

8,5

Sweet Thing is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Sweet Thing nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Sweet Thing
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)