Spotlight

2016

7
Recensie Spotlight (2016)

The Boston Globe doet onderzoek naar seksschandalen binnen de katholieke kerk. Een in aanvang klein onderzoek wat uiteindelijk wereldwijd grote impact heeft.

Spotlight is door op 22 januari 2016 beoordeeld met een 7 / 10.

The Boston Globe ontving in 2003 de Pulitzerprijs voor hun journalistieke daad omtrent de katholieke seksschandalen. Een groot verhaal waar absoluut een film in zit, het was tenslotte van wereldwijde omvang. Maar meer dan een goede voldoende wordt het helaas niet.

‘Wat mist is een vertelling die je meesleurt in die enerverende zoektocht.’

Tijdens het onderzoek stuiten de onderzoekjournalisten van de afdeling Spotlight op uiteenlopende partijen. Geestelijken, slachtoffers en advocaten; allemaal personen die hun eigen belangen voorop stellen.
Juist de strijd die volgt; een strijd voor openheid, eerlijkheid en gerechtigheid is een ijzersterke basis voor een spannende en meelevende kijkervaring. Wat mist is een vertelling die je meesleurt in die enerverende zoektocht. Spotlight dreigt je een aantal maal mee te nemen in de spanning, maar die weg krijgt helaas geen vervolg.
Mark Ruffalo is als enige onderzoeksjournalist écht emotioneel betrokken bij het geheel. Zijn personage zorgt voor de geringe opleving, iets wat zijn collega's duidelijk missen.

Spotlight is geen Oscarnominatie waard voor Beste Film - Maar we weten dat The Academy nu eenmaal waargebeurde verhalen hoog beoordeeld. Onterecht in dit geval.

Te zien op Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Spotlight:

Pluspunten Spotlight

Boeiend onderwerp, Mark Ruffalo, Een goede voldoende

Minpunten Spotlight

Mist spanning, Geen inleving, Oppervlakkige strijd

Nuttige recensie

11 / 14 personen vinden deze recensie van Spotlight nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series