Sisyphus at Work

2021

8
Recensie Sisyphus at Work (2021)

Filmregisseur Boy besluit zijn doodvonnis geheim te houden, maar de scènes die hij voor zijn film maakt, vallen samen met gebeurtenissen in zijn eigen leven. Vrienden, vijanden en geliefden krijgen een rol toebedeeld en begeleiden hem op zijn reis naar het einde.

Sisyphus at Work is door op 13 december 2021 beoordeeld met een 8 / 10.

Sisyphus at Work is theater in film; waarbij de film theatraal gespeeld wordt en waarin ze - naast het theaterstuk, wat een weerspiegeling is van de werkelijkheid - een niet zichtbare film produceren. Met kleine verspringingen in chronologie zie je overeenkomsten in film, theater en de voorbereidingen van de filmproductie. Om het gemakkelijk te maken.

In het eerste half uur is het dus zoeken, maar als je eenmaal door hebt hoe de drie vertellingen door elkaar heen weven en hetzelfde vertellen op een andere manier begint het genieten. Iets wat eigenlijk al was begonnen in de eerste minuut met: "Een reis door het hoofd is ook een reis die heeft plaatsgevonden.", een toepasselijke quote die samen met titel en credits erg fijn zijn vormgegeven.

‘Prikkelt de fantasie en inspireert de creativiteit.’

De prachtige locaties vallen op. De set designers hebben oog voor detail en schoonheid. Met als mooiste het rood belichte bootje in een gracht in de nacht.

De straf van Sisyphus voor het uitdagen van de goden was dat hij tot het einde der tijden een rotsblok tegen een berg op omhoog moest duwen. Hoe dit - naast het theaterstuk waar de Griekse mythologie voorbij komt - op het leven van Boy van toepassing is lijkt niet helemaal duidelijk, maar de reis is alsnog zéér plezant.

Filosofisch, mythisch, verwijzend en metaforisch. Sisyphus at Work prikkelt de fantasie en inspireert de creativiteit.

Te zien op Picl en Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sisyphus at Work:

Pluspunten Sisyphus at Work

Hannah Hoekstra, Thekla Reuten, Cécilia Vos, Fijne vormgeving, Uitstekende sets en locaties, Drie vertellingen die anders zijn én overlap hebben, Prikkelt de fantasie, Inspireert

Minpunten Sisyphus at Work

Link tussen Griekse mythologie en het leven van Boy

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Sisyphus at Work nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series