Sing 2

2022

6,5
Recensie Sing 2 (2022)

Buster Moon probeert een talentenscout te overtuigen om goed genoeg zijn voor een show op hoger niveau. Dit gaat alleen niet zonder slag of stoot.

Sing 2 is door op 12 december 2021 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Animatiestudio Illumination, onder het vlaggenschip van uitgever Universal Studios, is groot geworden dankzij hun Despicable Me franchise waarin de bekende Minions werden geïntroduceerd. Gelukkig hebben ze meer te bieden dan alleen Minions. Zo heeft de studio in 2016 een aangename film geproduceerd met zingende dieren: Sing. Het succes hiervan heeft vanzelfsprekend geleid naar dit onvermijdelijke vervolg, Sing 2.

Buster Moon en zijn team hebben een succesvol theaterprogramma en zijn zelf tevreden met wat ze hebben bereikt, maar de droom is om grotere hoogtes te behalen. Ze willen zichzelf bewijzen aan een talentenscout om zo een gigantische show op te voeren met een flink budget, vergelijkbaar met iets wat je ziet op Broadway of Las Vegas. Eenmaal goedgekeurd stijgt de druk en hebben ze maar drie weken om een complete show van begin tot eind te creëren. Ondertussen heeft Buster Moon een valse belofte gemaakt aan de baas, namelijk dat gepensioneerde leeuw Clay Calloway meedoet tijdens het laatste nummer. Het is een race tegen de klok om zo snel mogelijk het team in topvorm te krijgen en Calloway te overtuigen om deel te nemen aan de show.

‘Je kan niet anders dan met een lach toekijken hoe trots deze dieren zijn op het eindresultaat van hun leuk uitgevoerde theatershow.’

Sing 2 is een typisch vervolg zoals je zou kunnen verwachten. Dit betekent dat er van alles 'meer' aanwezig is en er groter moet worden uitgepakt. In dit geval gaat het om meer muzieknummers en bekende liedjes coveren door de zingende dieren, evenals een verhaal waarbij de druk op het team groter is dan voorheen, zoals je hierboven terugleest. We zien de dieren worstelen met de tijdsdruk om alles perfect te krijgen. Ze moeten leren dansen, bungeejumpen, acteren, een liefdevol duet zingen, enzovoorts. Dit allemaal terwijl de baas van het productiebedrijf in hun nek loopt te hijgen.

De film geeft met zijn verhaal op een verrassende manier commentaar over hoe het er in de productiewereld aan toegaat. Hoe de grote corporaties die alles financieren uiteindelijk bepalen wat er gebeurt, want anders zwaait er wat. Voor een kinderfilm was dit een invalshoek die ik niet zag aankomen. De voorbeelden en vergelijkingen die worden gemaakt kunnen dan ook erg accuraat aanvoelen met de realiteit.

Hiernaast zijn de muzieknummers leuk opgevoerd en de afgemaakte show die we tijdens het eind in zijn volledigheid te zien krijgen is kleurrijk, creatief en pure feelgood. Je kan niet anders dan met een lach toekijken hoe trots deze dieren zijn op het eindresultaat van hun theatershow. Ook de gevoelige snaar wordt geraakt dankzij de tragische Clay Calloway, die niet meer gespeeld heeft sinds de dood van zijn vrouw. We zien hoe hij zijn podiumangst overkomt om daarna met tranen in zijn ogen te spelen als eerbetoon aan haar nagedachtenis. Hij is absoluut het beste karakter uit de film, mede dankzij de bijpassende stem van Bono.

Sing 2 mag dan niet zijn voorganger evenaren, maar biedt genoeg vermaak voor de kleintjes en gelukkig ook voor alle ouders die hun begeleiden. Soms is dat alles wat je nodig hebt voor een leuke bioscoopervaring.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sing 2:

Pluspunten Sing 2

Mooie animatie, Vermakelijk om naar te kijken, Sterke stemmencast, Leuk opgevoerde liedjes, Kleurrijke laatste show tijdens de climax, Bono als sympathieke leeuw

Minpunten Sing 2

Behaalt nooit dezelfde charme uit het origineel, Typisch groter vervolg met meer van alles uit zijn voorganger

Nuttige recensie

26 / 26 personen vinden deze recensie van Sing 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies