Shot Caller (2017)

Recensie Shot Caller (2017)

Shot Caller recensie

Door Jordy Gomes op
Na een tragisch ongeluk wordt Jacob Harlon (Nikolaj Coster-Waldau) naar de gevangenis gestuurd. Hier merkt Harlon dat hij zich moet aanpassen om te overleven. Het leven in de gevangenis verandert Harlon in zijn gangster alter-ego: 'Money'.

Shot Caller probeert een situatie neer te zetten waar jij als kijker jezelf mee kunt identificeren. De film stelt namelijk de vraag: wat als jij in de gevangenis terecht komt, hoe zou deze gebeurtenis je leven veranderen?

Het antwoord is enorm. Als we de gebeurtenissen uit Shot Caller mogen geloven. Nikolaj Coster-Waldau (bekend als Jaime Lannister uit Game of Thrones) speelt ons hoofdpersonage Jacob Harlon, met als bijnaam ‘Money’. De gebeurtenissen uit Shot Caller lopen niet in chronologische volgorde. Zo begint de film met de vrijlating van Jacob Harlon uit de gevangenis, en weet ons met terugblikken te trakteren op zijn tijd in de gevangenis. Op deze manier krijgen we een hard personage voorgeschoteld, die dankzij de terugblikken steeds meer diepgang krijgt. Naast het geweldige acteerwerk van Nikolaj Coster-Waldau is ook Jon Bernthal een sterke aanwezigheid. Bernthal speelt ‘Shotgun’, een naam die past bij zijn ruwe en paranoïde personage.

Shot Caller combineert een interessant verhaal in de gevangenis met de gangster wereld buiten de gevangenis. Met geweldige acteurs en een realistische setting laat Shot Caller een goede indruk achter.

Cast: Nikolaj Coster-Waldau Jon Bernthal Lake Bell
Regie: Ric Roman Waugh
Genre: Actie Misdaad
Speelduur: 2:00 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Shot Caller:

Pluspunten

Acteerwerk van Nikolaj Coster-Waldau & Jon Bernthal, Harde realiteit, Verandering van hoofdpersonage, Gevangenis setting, Interessant concept, Bloederige scènes, Bijrollen van andere criminele personages

Minpunten

Een beetje langdradig, Bevat een paar clichés

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Shot Caller met een 7,5 / 10.

7,5

Shot Caller is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

28 / 29 personen vinden deze recensie van Shot Caller nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Shot Caller
Relevante films binnen het genre Actie
5,3
Recensie The Old Guard (2020)
7,5
Recensie Bacurau (2020)
8,5
Recensie Inception (2010)
6,5
Recensie Guns Akimbo (2020)
5,7
Recensie Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)
6,7
Recensie Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)