Sherlock Gnomes

2018

5,5
Recensie Sherlock Gnomes (2018)

Als tuinkabouters op mysterieuze wijze verdwijnen uit achtertuinen roepen Gnomeo (James McAvoy) en Juliet (Emily Blunt) de hulp in van Sherlock Gnomes (Johnny Depp) en Dr. Watson (Chiwetel Ejiofor).

Sherlock Gnomes is door op 20 april 2018 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Het is moeilijk voor te stellen dat er ook maar één iemand zit te wachten op Sherlock Gnomes. Toch moeten we er zeven jaar na Gnomeo & Juliet aan geloven. Dit keer richten de breekbare tuinkabouters hun pijlen op een andere bekende literaire creatie. Jammer genoeg grijpt de film nooit de kans om Arthur Conan Doyles legendarische speurneus goed op de hak te nemen.

De tuinkabouterversies van Sherlock en zijn rechterhand verrassen nauwelijks. De detective is net zo briljant en zelfingenomen als we van zijn andere vertolkingen gewend zijn en Watson mag zich meermaals ergeren aan Sherlocks vele eigenaardigheden. Enige variatie op hun rollen was niet alleen welkom, maar ook op zijn plaats geweest.

Zoals bij zoveel moderne animatiefilms onderschatten de makers van Sherlock Gnomes hun publiek. De grappen zijn veelal simpel, schreeuwerig en voorspelbaar. Hierdoor zal de film weinig indruk maken op volwassen kijkers, maar de kans dat Sherlock Gnomes in de hoofden van zijn jeugdige doelgroep blijft hangen is even klein als de tuinkabouters zelf.

Te zien op Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sherlock Gnomes:

Pluspunten Sherlock Gnomes

Kleurrijke animatie, Sterke stemmencast, De 2D animatie in Sherlocks hoofd

Minpunten Sherlock Gnomes

Weinig creativiteit, Schreeuwerig, Simpele en voorspelbare grappen

Nuttige recensie

15 / 15 personen vinden deze recensie van Sherlock Gnomes nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies