Retour en Bourgogne

2017

7,5
Recensie Retour en Bourgogne (2017)

Jean komt na 10 jaar terug op de wijngaard van zijn familie. Zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie houden daar het bedrijf draaiende. De dood van hun vader heeft ze namelijk voor een moeilijke keuze gesteld.

Retour en Bourgogne is door op 7 juli 2017 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Retour en Bourgogne toont het Franse plattelandsleven op de uitgestrekte, met wijngaarden bezaaide heuvels. Op één van die domains speelt zich het leven van Jean, Juliette en Jérémie af. Allen met eigen sores, maar ook één gemeenschappelijk doel: de toekomst van hun wijngaard bepalen.
De drie zetten een liefdevolle broers-zus band neer, een intiem inkijkje tijdens mooie familiemomenten. Een film over liefde voor traditie, familiegeschiedenis en de bewaking van een fysieke erfenis.

‘Herinneringen ophalen op de wijngaard waar je je jeugd hebt doorgebracht.’

Tussen de vele bijfiguren vallen schoonvader Anselme en 'de buurman' het meest op. Vooral de confrontaties met laatstgenoemde zijn nooit vredelievend, dus als hij weer eens ten tonele verschijnt staat je weer een komisch gesprek te wachten.

Met een vlotte montage; overgangen met aandacht. Indrukwekkend wanneer verleden en heden in één beeld samenkomen. Praten met je jongere zelf of in je eigen handelen je vader herkennen. Herinneringen ophalen op de wijngaard waar je je jeugd hebt doorgebracht, momenten die je was vergeten. Retour en Bourgogne speelt op gevoel en doet dat goed. Een mooi portret van volgers, leiders en volgers die leiders worden.

Te zien op Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Retour en Bourgogne:

Pluspunten Retour en Bourgogne

Vibe, Broers-zus band, Vele sterke bijfiguren, Montage, Meerdere tijden in één beeld, Speelt op gevoel

Minpunten Retour en Bourgogne

-

Nuttige recensie

11 / 13 personen vinden deze recensie van Retour en Bourgogne nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series