Renesse

2016

2
Recensie Renesse (2016)

Bas moet van zijn overleden opa naar Renesse om de bloemetjes buiten te zetten. Samen met 3 vrienden gaat hij op stap, zoekende naar mooie meiden, sex en hopelijk liefde.

Renesse is door op 8 juli 2016 beoordeeld met een 2 / 10.

Niemand gaat naar Renesse met de verwachting een kwalitatief goede film te zien. Indien wel, dan is de trailer niet bekeken, de poster niet gezien en de synopsis niet gelezen. Ga je uiteindelijk met alle bij elkaar geraapte moed naar de film, en doe je écht je best, dan nóg zijn nauwelijks positieve punten te ontdekken.

De Zeeuwse badplaats Renesse is puur een kapstok om een verhaal aan op te hangen - wat dit betreft had het overal kunnen plaatsvinden. Een verhaal zo simpel en nutteloos dat je je afvraagt waar de film eigenlijk om draait. Laten we het houden op vriendschap en liefde.
Binnen de vriendengroep van vier, zijn drie liefdes prima te pruimen. De vierde is ronduit belachelijk. De dikke slaat de blinde aan de haak. Zij weet niet hoe hij eruit ziet, dus voelt ze zich vast tot zijn innerlijk aangetrokken. Maar hij liegt alles bij elkaar, dus waar is die liefde op gebaseerd? Net zoals de film Renesse zelf: op niets.

‘Renesse, er zal maar een film als deze naar je zijn vernoemd.’

Bij de afwezigheid van enige vorm van verhaal blijft het niet. Vaak knullig acteren, slordige montage en one-liners die niet kunnen rekenen op een lach.

Renesse, er zal maar een film als deze naar je zijn vernoemd.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Renesse:

Pluspunten Renesse

-

Minpunten Renesse

Kwaliteit, Verhaal, Vierde liefde, Acteren, Montage, Meeste humor, Herhalende Duitse grappen, Lil' Kleine, Locaties die niet eens lijken alsof ze in Renesse zijn opgenomen

Nuttige recensie

39 / 63 personen vinden deze recensie van Renesse nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies