Remainder

2016

9
Recensie Remainder (2016)

Een zwaar object valt door een glazen plafond op het hoofd van Tom. Als hij na een coma wakker wordt, gaat hij via de overgebleven herinneringen reconstrueren hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Remainder is door op 8 oktober 2016 beoordeeld met een 9 / 10.

Remainder bevat een standaard van A-A vertelling. Een zwaar object valt uit de lucht en smijt Tom (Tom Sturridge) op het trottoir. Een knaller van een opening met direct al duizend-en-één vragen. Een start die je bij de kladden grijpt om je na anderhalf uur volledig verdwaalt los te laten. Alhoewel los, niet helemaal, want Remainder blijft je achtervolgen.

‘Dit is een meesterwerk die in alles klopt.’

Dit is de debuutfilm en videokunstwerk van de Israëlische Omer Fast. Remainder laat zien waar cinema toe in staat is. Surreëel en ongemakkelijk - soms voor de kijker, vaker voor de totaal anonieme dummy's.
Dit is een meesterwerk die in alles klopt: acteurs, vertelling, humor, cinematografie. Je hebt films die kietelen je nieuwsgierigheid, Remainder gaat veel verder en geeft je een frontale stomp in het gezicht - en je blijft kijken! De film is bizar, en toch zo dichtbij. Ziet er vreemd uit, maar voelt indringend vertrouwd.

Snap je niets van deze onsamenhangende recensie, maar intrigeert 'ie wel? Kun je genieten van breinbrekers en hou je van overdenkers? Check Remainder. Doen!

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Remainder:

Pluspunten Remainder

Vertelling, Opening, Blijft je achtervolgen, Videokunstwerk, Surreëel, Casting, Cinematografie, In film is alles mogelijk, Breinbreker, Overdenker

Minpunten Remainder

-

Over Remainder

Regie

Omer Fast

Cast

Tom Sturridge

Genre

Thriller

Thema

MysterieStoornisBoekverfilming

Taal

Engels

Duur

1:37 uur

Nuttige recensie

11 / 11 personen vinden deze recensie van Remainder nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers