Portrait de la Jeune Fille en Feu

2019

10
Recensie Portrait de la Jeune Fille en Feu (2019)

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt een kunstenares de opdracht om een huwelijksportret te schilderen.

Portrait de la Jeune Fille en Feu is door op 18 oktober 2019 beoordeeld met een 10 / 10.

Om met de conclusie te beginnen: Portrait de la Jeune Fille en Feu is mogelijk de mooiste film van het jaar. Een aanrader voor iedereen. Al lijkt een Frans kostuumdrama niet in jouw straatje te passen, regel een date (of ga alleen) en geniet. Je zult versteld staan, je verwonderen en in je hart geraakt worden.

‘Je zult versteld staan, je verwonderen en in je hart geraakt worden.’

Liefdevol geregisseerd door Céline Sciamma. Bijna de gehele film is ook geen man te bekennen. Op het eiland wonen het dienstmeisje, de moeder van de toekomstige bruid en de twee wonderschone vrouwen Marianne (Noémie Merlant) en Heloïse (Adèle Haenel).
Tussen de twee hangt een voelbare chemie. Magneten die elkaar aantrekken en afstoten, zoekende naar de anders intentie en gevoelens. Als dan de liefde ontvlamt droom je weg, samen met hen. Een reis die helaas eindig is, maar voor altijd voort mag blijven duren.

Het deels verweerde landhuis zorgt voor extra charme. Scènes aan tafel zijn regelrechte stillevens. En de muziek is prachtig, of eerder gezegd het gebrek eraan. Want wat de vrouwen horen, hoor jij. Dus geen sfeerversterkende muziek die je in een gevoelshoekje duwt.
Bij de aftiteling slaak je een kreet van verwondering: dat film dit met je kan doen. Zelden weet een film je écht diep te raken, wat maar aantoont dat parels als Portrait de la Jeune Fille en Feu zeldzaam zijn. Dit moet gezien en mag gewaardeerd worden.

Te zien op Cineville

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Portrait de la Jeune Fille en Feu:

Pluspunten Portrait de la Jeune Fille en Feu

Mogelijk mooiste film van het jaar, Liefdevol, Prachtige vrouwen, Voelbare chemie, Raakt je in het hart, Wegdromer, Landhuis, Soundtrack

Minpunten Portrait de la Jeune Fille en Feu

-

Over Portrait de la Jeune Fille en Feu

Regie

Céline Sciamma

Cast

Adèle HaenelNoémie MerlantLuàna BajramiValeria Golino

Genre

RomantiekDrama

Thema

KostuumKunstLHBT

Taal

Buitenlands

Duur

1:59 uur

Nuttige recensie

8 / 9 personen vinden deze recensie van Portrait de la Jeune Fille en Feu nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series