Penguin Bloom (2021)

Recensie Penguin Bloom (2021)

Penguin Bloom recensie

Door Kurt Velghe op
Een ogenschijnlijk gelukkig gezin met drie zoontjes dreigt uiteen te vallen als mama Sam ongelukkigerwijze van een balkon tuimelt tijdens een reis in Thailand. Ze zit voor de rest van haar leven aan haar rolstoel gekluisterd en dat weegt zwaar op Sam en haar gezin. Als oudste zoon Noah plots thuiskomt met een baby-merel, groeit er een band tussen Sam en merel Penguin en dat blijkt een lichtpuntje voor haar en haar gezin.

Naomi Watts is meer dan degelijk zoals altijd en draagt deze film probleemloos. Maar ze doet dat niet alleen. Andrew Lincoln (van wie ik stiekem toch wel een beetje fan ben sinds zijn fabuleuze vertolking van Rick Grimes in The Walking Dead) is een goeie tegenspeler en ook de kinderen spelen hun rol voortreffelijk. Aan de acteurs zal het alvast niet gelegen hebben.

Het grootste probleem zit ‘m in de voorspelbaarheid van het verhaal. En natuurlijk is dit een andere insteek, met een merel die het keerpunt betekent voor dit onfortuinlijke gezin, maar uiteindelijk hebben we dit allemaal al wel eens eerder gezien.. Alle verwachte clichés passeren de revue en de regisseur doet zelfs geen poging om hier en daar een verrassende plotwending toe te voegen. Het kabbelt voort, met hoogte- en dieptepunten en uiteindelijk een mooi einde als kers op de taart. Maar dat ‘weet’ je eigenlijk al voor de film van start gaat.

Daarnaast kun je de makers ook weinig verwijten. De acteurs zitten goed, het decor is prachtig (een zonovergoten idyllisch dorpje aan de Australische kust) en de cinematografie is goed. Ideaal voor een filmavondje met het gezin. Iedereen zal kunnen genieten van dit hartverwarmende verhaal met een hele positieve boodschap.

Cast: Naomi Watts Andrew Lincols Jacki Weaver Griffin Murray-Johnson
Rachel House
Regie: Glendyn Ivin
Genre: Drama
Speelduur: 1:35 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Penguin Bloom:

Pluspunten

Naomi Watts, Acteerprestaties over het algemeen, Prachtige decors, Mooie cinematografie, Hartverwarmend verhaal, Mooie boodschap

Minpunten

Voorspelbaarheid, Alle clichés komen aan bod

Beoordeling

Kurt Velghe beoordeelt Penguin Bloom met een 6,5 / 10.

6,5

Penguin Bloom is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

1 / 2 personen vinden deze recensie van Penguin Bloom nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Penguin Bloom
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)