Papillon (2018)

Recensie Papillon (2018)

Papillon recensie

Door Jordy Gomes op
Wanneer Papillon (Charlie Hunnam) wordt veroordeelt voor moord moet hij zien te overleven in een afgrijselijke gevangenis.

Papillon is een remake van de gelijknamige film uit 1973. De originele Papillon heb ik nooit gezien. Dit verhaal, over iemand die moet overleven binnen de muren van een keiharde gevangenis, wist te verbazen in zijn uitvoering.


Charlie Hunnam kruipt in de rol van Papillon. Een charmante dief die ten onrechte wordt veroordeeld voor moord. Eenmaal in de gevangenis besluit hij om rijke stinkerd Louis Dega (Rami Melek) te beschermen, in ruil voor financiering en medewerking bij eventuele ontsnappingspogingen. De band die vormt tussen de twee voelt oprecht en krijgt genoeg tijd om zich te ontwikkelen. Beide acteurs spatten van het scherm en weten verschillende emoties over te brengen en los te maken bij de kijker. De manier waarop het leven in deze gevangenis in beeld wordt gebracht laat ook een diepe impressie achter. De bewakers kunnen gemakkelijk omgekocht worden en de gevangenen hebben geen twijfels om elkaar het loodje te leggen.

Papillon is een aangename verrassing. Een verhaal over de overlevingskracht van de mens en de vriendschap tussen twee compleet verschillende individuen. Een bezoekje naar deze gevangenis wil je niet missen.

Cast: Charlie Hunnam Rami Malek Yorick van Wageningen
Regie: Michael Noer
Genre: Drama
Speelduur: 2:13 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Papillon:

Pluspunten

Goed acteerwerk van Charlie Hunnam, Geweldige bijrol voor Rami Malek, focus op de band/vriendschap tussen Papillon & Dega, Indrukwekkende scènes, Hardhandig wanneer het nodig is

Minpunten

Iets te langdradig, Valt soms in herhaling

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Papillon met een 7 / 10.

7

Papillon is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

22 / 23 personen vinden deze recensie van Papillon nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Papillon
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Benedetta (2021)
6,5
Recensie The Man Who Sold His Skin (2021)
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)