Palmer

2021

8
Recensie Palmer (2021)

Eddie Palmer komt voorwaardelijk vrij en gaat bij zijn grootmoeder wonen. Die neemt af en toe de zorg voor zich over Sam, de buurjongen die samen met zijn drugsverslaafde moeder en agressieve stiefvader in een caravan woont naast oma Vivian. Als oma komt te overlijden, neemt Eddie Sam onder zijn hoede. Alleen is Sam niet helemaal zoals de andere jongetjes van zijn leeftijd.

Palmer is door op 25 februari 2021 beoordeeld met een 8 / 10.

Van zijn muziek word ik niet zo wild, maar als acteur heb ik hem toch al altijd weten te appreciëren. En ook in deze Palmer stelt hij niet teleur. Timberlake maakt van zijn personage een ingetogen, introverte man met een agressief kantje dat immer lijkt te sluimeren onderhuids. En je gelooft hem, net als zijn jonge tegenspeler Ryder Allen (Sam). Samen vormen ze het hart en de ziel van de film.

Eigenlijk is dit voor de rest niet veel meer dan een behoorlijk voorspelbaar drama over een man die tot inkeer komt nadat hij de verantwoordelijkheid krijgt over een kind. Alle clichés zijn er, zoals de bevooroordeelde flik die hem ooit oppakte, de dorpsbewoners die Palmer argwanend bekijken en de aan drugs verslaafde moeder van Sam.

En toch weet de film een gevoelige snaar te raken, vooral dankzij de vertolkingen van beide hoofdpersonages. De sfeer is goed, de muziek klinkt aangenaam in de oren en de film heeft het hart op de juiste plaats. Soms zijn die elementen meer dan voldoende om van een geslaagde film te spreken. Zeker de moeite van je tijd waard.

Te zien op Apple TV+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Palmer:

Pluspunten Palmer

Goeie acteerprestaties, Film met een hart, Leuke soundtrack, Revelatie Ryder Allen

Minpunten Palmer

Voorspelbaar, Alle clichés passeren de revue

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Palmer nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series