Outlaw King

2018

7
Recensie Outlaw King (2018)

In de nasleep van de mislukte Schotse rebellie onder leiding van William Wallace in de 14e eeuw, gaat Schotland opnieuw gebukt onder Engelse tirannie. Edelman Robert Bruce (Chris Pine) tolereert het bewind, totdat hij zich gedwongen voelt een nieuwe rebellie op touw te zetten.

Outlaw King is door op 10 november 2018 beoordeeld met een 7 / 10.

Netflix en regisseur David Mackenzie bedoelen het goed: prachtige shots van Schotland, waanzinnige en smerige actie prachtig in beeld gebracht; alles wat een middeleeuws spektakel moet bevatten. Verhaaltechnisch komt Outlaw King tekort. Personages maken grote beslissingen zonder duidelijke reden en de film schiet erg verwarrend van gebeurtenis naar gebeurtenis.

Pine vult een matig geschreven rol sterk in, waar hij de subtiliteit van Robert Bruce kalm acteert. Zijn chemie met nieuwkomer Rebecca Robin is mooi en aangenaam. Zij steekt boven haar medespelers uit, wat een knappe prestatie is met een sterke support cast - op hier en daar enorm overdreven acteerwerk na.

Outlaw King moet het hebben van spektakel, mooie beelden en een sterke cast die perfect in het Schotse plaatje past. Intern schokt de film naarmate het verhaal op gang komt en Robert Bruce zijn rebellie probeert te slagen. Outlaw King laat geen indruk achter en is meer een mooi plaatje dan een hele sterke film. Een goede poging maar geen enorme stap voor Netflix om Hollywood binnen te dringen.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Outlaw King:

Pluspunten Outlaw King

Mooi geschoten, Degelijk acteerwerk, Spektakel

Minpunten Outlaw King

Verhaaltechnisch matig, Overdreven acteerwerk

Over Outlaw King

Regie

David Mackenzie

Cast

Chris PineStephen DillaneRebecca Robin

Genre

DramaActie

Thema

OorlogBiografie

Taal

Engels

Duur

2:01 uur

Nuttige recensie

4 / 6 personen vinden deze recensie van Outlaw King nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series