Only the Brave (2018)

Recensie Only the Brave (2018)

Only the Brave recensie

Door Jordy Gomes op
Het waargebeurde verhaal over de Granite Mountain Hotshots brandweermannen die een grote bosbrand moesten bestrijden in 2013.

Only the Brave vertelt het verhaal van helden die elke dag gevaarlijk werk verrichten zodat het volk zich veilig kan voelen. Na het zien van deze film krijg je ontzettend veel respect voor wat deze mannen moesten doorstaan om levens te redden. Een waargebeurd verhaal waarbij je de passie voelt, zowel voor als achter de camera.


De hoofdrol wordt briljant gespeeld door Josh Brolin. Zoveel verschillende emoties komen in de film voorbij, maar uiteindelijk speelt Brolin zijn 'harde' personage met een zachte kant. Deze kant maakt hij langzaam openbaar aan Miles Teller, die net als in Whiplash (2014) een geweldige acteerprestatie aflevert. Only the Brave is soms wat traag, maar niet op een manier die stoort. De film focust zich op het kameraadschap tussen de brandweermannen en ook op hun privélevens en familieleden. Wanneer Only the Brave is afgelopen snap je waarom deze focus noodzakelijk was. Zodat wij als publiek met deze personages en hun omstandigheden meeleven.

Only the Brave is een indrukwekkend waargebeurd verhaal met een krachtige ontknoping. Een film met geweldig acteerwerk en emotie. Een prachtig eerbetoon aan het werk van deze brandweermannen.

Cast: Josh Brolin Miles Teller Jeff Bridges James Badge Dale
Jennifer Connelly Taylor Kitsch Andie MacDowell
Regie: Joseph Kosinski
Genre: Drama
Speelduur: 2:13 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Only the Brave:

Pluspunten

Geweldig acteerwerk van Josh Brolin & Miles Teller, Leuke bijrol voor Jeff Bridges, Kameraadschap van de brandweermannen goed in beeld gebracht, Focus op het persoonlijke leven van de brandweermannen, Dramatische momenten, Soundtrack, Indrukwekkend

Minpunten

Je voelt de lange speelduur

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Only the Brave met een 8 / 10.

8

Only the Brave is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

17 / 22 personen vinden deze recensie van Only the Brave nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Only the Brave
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)