Only the Brave

2018

8
Recensie Only the Brave (2018)

Het waargebeurde verhaal over de Granite Mountain Hotshots brandweermannen die een grote bosbrand moesten bestrijden in 2013.

Only the Brave is door op 24 mei 2018 beoordeeld met een 8 / 10.

Only the Brave vertelt het verhaal van helden die elke dag gevaarlijk werk verrichten zodat het volk zich veilig kan voelen. Na het zien van deze film krijg je ontzettend veel respect voor wat deze mannen moesten doorstaan om levens te redden. Een waargebeurd verhaal waarbij je de passie voelt, zowel voor als achter de camera.


De hoofdrol wordt briljant gespeeld door Josh Brolin. Zoveel verschillende emoties komen in de film voorbij, maar uiteindelijk speelt Brolin zijn 'harde' personage met een zachte kant. Deze kant maakt hij langzaam openbaar aan Miles Teller, die net als in Whiplash (2014) een geweldige acteerprestatie aflevert. Only the Brave is soms wat traag, maar niet op een manier die stoort. De film focust zich op het kameraadschap tussen de brandweermannen en ook op hun privélevens en familieleden. Wanneer Only the Brave is afgelopen snap je waarom deze focus noodzakelijk was. Zodat wij als publiek met deze personages en hun omstandigheden meeleven.

Only the Brave is een indrukwekkend waargebeurd verhaal met een krachtige ontknoping. Een film met geweldig acteerwerk en emotie. Een prachtig eerbetoon aan het werk van deze brandweermannen.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Only the Brave:

Pluspunten Only the Brave

Geweldig acteerwerk van Josh Brolin & Miles Teller, Leuke bijrol voor Jeff Bridges, Kameraadschap van de brandweermannen goed in beeld gebracht, Focus op het persoonlijke leven van de brandweermannen, Dramatische momenten, Soundtrack, Indrukwekkend

Minpunten Only the Brave

Je voelt de lange speelduur

Nuttige recensie

17 / 22 personen vinden deze recensie van Only the Brave nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series