My Name is Nobody

2018

6
Recensie My Name is Nobody (2018)

Deze documentaire volgt de zoektocht naar een onbekende Italiaanse jongen die op een oude klassenfoto staat tussen de legendarische regisseur Sergio Leone en filmcomponist Ennio Morricone.

My Name is Nobody is door op 16 januari 2018 beoordeeld met een 6 / 10.

De namen Sergio Leone en Ennio Morricone klinken iedereen bekend in de oren. Ze zijn samen verantwoordelijk voor de meest bekende beelden en geluiden in de Italiaanse filmgeschiedenis. Echter de naam Crisanti zal bij niemand een belletje doen rinkelen. 


Toch was hij in zijn jeugd verbonden met de twee filmgiganten. Niet vanwege zijn professionele carrière, maar door een klassenfoto die werd genomen circa 1937. Deze documentaire van Denise Janzée tracht te achterhalen wat er van deze onbekende jongen tussen Leone en Morricone geworden is. 

Helaas heeft het verhaal te weinig om het lijf om deze documentaire op te vullen. Veel speeltijd gaat dan ook op aan fraaie beelden van het leven in Rome. Het voorziet de documentaire van een bevallige sfeer, maar na een eindeloze herhaling slaat de verveling toe.

De inclusie van de oude B-acteur Willi Colombini zorgt voor een kleine opleving. Vooral zijn korte interview met een chagrijnige Ennio Morricone levert een aantal leuke momenten op. Toch is het niet genoeg om My Name Is Nobody van de vergetelheid te redden. Het lijkt erop dat deze documentaire hetzelfde lot beschoren is als de jonge Crisanti.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van My Name is Nobody:

Pluspunten My Name is Nobody

Mooie beelden van Rome, Inclusie Willi Colombini, Kort interview met Ennio Morricone, Vertederende interviews met (oude) inwoners van Rome

Minpunten My Name is Nobody

De documentaire weet niet te boeien, Was beter geweest als een korte reportage

Over My Name is Nobody

Regie

Denise Janzée

Cast

Willi Colombini

Genre

Drama

Thema

FilmsMuziekStatus

Taal

Buitenlands

Duur

1:19 uur

Nuttige recensie

16 / 17 personen vinden deze recensie van My Name is Nobody nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series