Moloch

2022

6,5
Recensie Moloch (2022)

Wanneer Betriek in haar huis wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Een eeuwenoude legende lijkt haar familie te terroriseren. Kan ze aan haar lot ontkomen?

Moloch is door op 13 mei 2022 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Vooropgesteld, Moloch is een degelijke horrorfilm. Niet beoordeeld op basis van Nederlandse maatstaven, maar binnen het globale genre. De combinatie Nederlandstalig met flink wat Engels, vanwege de buitenlandse onderzoekers, werkt uitstekend. Het geeft de film een internationaal karakter.

‘Een degelijke horrorfilm van Nederlandse bodem.’

Er valt niets af te dingen op productie, de kwaliteit is bovenmaats. Ook het verhaal is prima in orde, een heksenverhaal in de typisch Nederlandse veengebieden. Door de familiehistorie voelt Moloch als een sage. De sfeer zit sowieso wel snor. Het toneelstuk wat de kinderen van het dorp opvoeren is gezien het volksverhaal nogal luguber, maar door de duistere uitvoering toch weer passend.

Moloch bevat een traditionele vertelling. Verwacht hierin geen uitschieters. De film gaat zonder verrassingen richting ontknoping. Het geheel is voldoende spannend, maar echt éng wordt het geen moment. Binnen het genre is Moloch een prima te kijken film, maar door het missen van een uniek en eigen karakter helaas één die je niet lang zal bijblijven.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Moloch:

Pluspunten Moloch

Degelijke horrorfilm, Combinatie Nederlands en Engels, Productie, Prima verhaal, Sfeer, Prima te kijken

Minpunten Moloch

Traditionele vertelling, Geen verrassingen of twists, Nooit echt eng, Zal niet lang bijblijven

Nuttige recensie

5 / 7 personen vinden deze recensie van Moloch nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series