Metal Lords

2022

7
Recensie Metal Lords (2022)

Kevin en Hunter zijn twee tieners op zoek naar hun eigen identiteit. Ze zijn outcasts en worden door hun medeleerlingen ook zo behandeld. Ze vinden troost bij elkaar en in hun gezamenlijk metalband SkullFucker. Ze willen deelnemen aan de komende Battle of the Bands en gaan op zoek naar een bassist. Die blijkt moeilijk te vinden tot ze kennismaken met Emily, een getalenteerde celliste. Zij komt echter tussen de beide vrienden te staan.

Metal Lords is door op 30 april 2022 beoordeeld met een 7 / 10.

Aanvankelijk heb je het gevoel naar de zoveelste coming of age/romantische tienerkomedie te zitten kijken. En dan hoor je de muziek en zie je waar het om draait: metal. Hunter steekt zich weg achter de muziek en sakkert op alles en iedereen om zijn eigen problemen niet onder ogen te moeten zien. Kevin en Hunter vinden elkaar hierin maar ook in hun liefde voor metal.

‘We krijgen een mooi en origineel verhaaltje over vriendschap en prille liefde, met heavy metal muziek op de achtergrond.’

D.B. Weiss, de man achter Game of Thrones, bedacht dit verhaal, gebaseerd op zijn eigen ervaringen in de middelbare school. Hij is ook een echte metalfan. Muziek speelt een hele grote rol in de film, maar de personages worden nooit vergeten, integendeel. In het tweede deel wordt zelfs ingezoomd op de drie protagonisten om dan te eindigen met een schitterende climax op The Battle of the Bands.

Er wordt goed geacteerd door de hele cast, maar zeker door het centrale trio. De personages worden heel mooi uitgewerkt en de soundtrack is er eentje om duimen en vingers bij af te likken (althans voor de metalfans), maar bovenal krijgen we een mooi en origineel verhaaltje over vriendschap en prille liefde, met de muziek van Metallica en Judas Priest op de achtergrond. Als Rob Halford (de zanger van Judas Priest) dan ook nog eens diegene blijkt te zijn die Kevin terug op het goede pad brengt, wat kan er dan in godsnaam nog verkeerd lopen?

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Metal Lords:

Pluspunten Metal Lords

Origineel, De soundtrack, Mooi uitgewerkte personages, Goed geacteerd, De scène in het bubbelbad, Prachtige climax

Minpunten Metal Lords

Een beetje cliché, Het eerste half uur hebben we tientallen keer eerder gezien

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Metal Lords nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies