Marriage Story (2019)

Recensie Marriage Story (2019)

Marriage Story recensie

Door Jordy Gomes op
Nicole (Scarlett Johansson) en Charlie (Adam Driver) ondergaan een scheiding en vechten beide om wat ze denken dat het beste is voor hun zoon Henry.

Het filmlandschap anno 2019 is flink aan het veranderen. Zo krijgen sommige films maar een gelimiteerde release voordat ze later beschikbaar zijn op een streamingdienst. Dit zagen we recent nog met The Irishman (2019) en dit gebeurt nu ook met Marriage Story (2019), beide opgekocht en uitgebracht onder Netflix.


Het eind van het jaar brengt nog een hoop verrassingen met zich mee. Marriage Story mag zich officieel toevoegen aan de race voor één van de betere films van het jaar. Het grootste compliment voor Marriage Story is hoe rauw en realistisch de film aanvoelt. Hoe dit koppel met elkaar omgaat, de conversaties, de vele onenigheden, alles komt authentiek over. In sommige aspecten weet dit project nauw bij het gevoel van een documentaire te komen, in plaats van een reguliere speelfilm.

Subtiele momenten krijgen de kans om te stralen en worden ondersteunt door een passende soundtrack. Hiernaast is er ook een scène tussen de ruziënde Scarlett Johansson & Adam Driver waarin hun prijswaardige acteerspel met onderliggende emotie naar voren komt. Marriage Story, een menselijk verhaal over verwaterde liefde en de harde realiteit die je onder ogen moet komen wanneer je te maken hebt met een echtscheiding. "Het is niet zo simpel als niet meer verliefd zijn".

Cast: Adam Driver Scarlett Johansson Laura Dern Alan Alda
Ray Liotta Julie Hagerty Merrit Weaver
Regie: Noah Baumbach
Genre: Drama Netflix
Speelduur: 2:16 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Marriage Story:

Pluspunten

Overzichtelijke regie, Prijswaardig acteerwerk van Scarlett Johansson & Adam Driver, Rauw en realistische kijk op een relatie, Menselijke benadering, Emotionele momenten, Soundtrack van Randy Newman

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Marriage Story met een 8,5 / 10.

8,5

Marriage Story is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

30 / 30 personen vinden deze recensie van Marriage Story nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Marriage Story
Marriage Story is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Drama
9,5
Recensie The Prestige (2006)
9
Recensie Memento (2000)
7
Recensie The Devil All the Time (2020)
7,5
Recensie Atlantis (2020)
7,5
Recensie The Personal History of David Copperfield (2020)
6,5
Recensie Misbehaviour (2020)