Manchester by the Sea (2017)

Recensie Manchester by the Sea (2017)

Manchester by the Sea recensie

Door Rick Schuttinga op
Lee (Casey Affleck) krijgt bericht dat zijn broer Joe (Kyle Chandler) is overleden. Daarom krijgt hij de voogdij over zijn neef Patrick (Lucas Hedges). Maar met deze gebeurtenis komt ook Lee's ex-vrouw Randi (Michelle Williams) weer in zijn leven.

Waarom kijkt men film? Het antwoord is voor ieder individu anders. Mijn reden is het volledig overgeven aan een andere dimensie, om in twee uur een nieuwe wereld te ontdekken.
Naast wat slechte films, een hoop middelmatigheid en af en toe een goede film zit er heel soms een ware parel tussen. Een parel zoals Manchester by the Sea.

Dit is een film die zich geen ander genre laat aanmeten dan enkel drama. Een schitterend drama. Soms verontrustend. Niet alleen de gebeurtenis, maar vooral de bijbehorende explosie. Plotseling, abrupt. Geen aanloop naar of je als kijker voorbereiden op. Maar zoals in het echte leven; onverwacht.
Manchester by the Sea is hard, hartverwarmend, hoopvol en oprecht. Echte gesprekken, echte emoties, realistische vragen en discussies. Af en toe chaotische dialogen, niet te gelikt, voelbaar geïmproviseerd.

De meest prachtige klassieke klanken voeren je mee in de zee van emoties, waarbij de mooiste Land of the Living is, van Matthew Perryman Jones. Kippenvel.

Wil je meesterlijke acteerprestaties zien? Ervaar dan Manchester by the Sea. Somber, maar met perspectief. Hoopvol. Prachtig mooi.

Cast: Casey Affleck Lucas Hedges Michelle Williams Kyle Chandler
Regie: Kenneth Lonergan
Genre: Drama
Speelduur: 2:18 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Manchester by the Sea:

Pluspunten

Casey Affleck, Michelle Williams, Emotionele scène tussenbeide, Een parel, Abrupt, Explosief, Hard, Hartverwarmend, Hoopvol, Oprecht, Soundtrack

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Manchester by the Sea met een 10 / 10.

10

Manchester by the Sea is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 9,3 / 10.

Nuttige recensie

20 / 20 personen vinden deze recensie van Manchester by the Sea nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Manchester by the Sea
Relevante films binnen het genre Drama
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (1940)
6
Recensie The Guilty (2021)