Lucky

2018

8,5
Recensie Lucky (2018)

Lucky een 90-jarige man leeft in een kleine stad, waar hij zijn dagelijkse routines doorvoert.

Lucky is door op 5 maart 2018 beoordeeld met een 8,5 / 10.

John Carroll Lynch is vooral bekend als acteur in films als Crazy, Stupid Love en Zodiac, maar nu zet hij voor het eerst de regisseurs-pet op. In zijn debuut zet hij een rustige, leuke en makkelijk te kijken film neer. Lucky is een film die je niet al te vaak ziet. De film is filosofisch en origineel, het verhaal simpel en de cast goed.

Het verhaal is heel simpel, er gebeurd eigenlijk niet zo veel. We volgen de hoofdpersoon, Lucky (gespeeld door Harry Dean Stanton), die een aantal keer door zijn dagelijkse routines gaat. Maar daarin ligt voor mij de sterkte van de film. Het zijn erg interessante karakters die op elkaar stoten en samen een verhaal over het leven maken. Met genoeg humor, zodat het niet te zwaar wordt.

Het mooie aan deze film voor mij is de rust en vrede erin. De conflicten zitten in al daagse gebeurtenissen, wat de film makkelijk te kijken maakt. Deze conflicten worden als het ware 'opgelost' of beter gezegd 'uitgelegd' door een aantal prachtige monologen over het leven.

Een erg goede film met een prachtige message. Makkelijk te kijken en af en toe grappig, zo heb ik ze het liefst. Definitief het kijken waard.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Lucky:

Pluspunten Lucky

Muziek, Rust in de film, Humor, Howard karakter

Minpunten Lucky

-

Over Lucky

Regie

John Carroll Lynch

Cast

Harry Dean StantonDavid Lynch

Genre

KomedieDrama

Thema

WesternDagelijks leven

Taal

Engels

Duur

1:28 uur

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Lucky nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies