Life of Crime

2014

5
Recensie Life of Crime (2014)

Kleine criminelen Ordell en Louis besluiten de vrouw van een rijke projectontwikkelaar te ontvoeren. Losgeld wordt gevraagd, maar vervolgens loopt niets volgens plan.

Life of Crime is door op 15 september 2014 beoordeeld met een 5 / 10.

Vooraf is mij niets bekend over Life of Crime. Al snel wordt duidelijk dat Jennifer Aniston de hoofdrol vertolkt. De verwachting is daardoor direct dat we een romantische komedie, met een criminele twist, voorgeschoteld krijgen.
Het blijkt een verkeerde aanname. Een romcom is het allerminst. En Jennifer Aniston speelt een andere rol dan we van haar gewent zijn - verfrissend om te zien.

‘Echte hoogtepunten kent de film eigenlijk niet.’

De sfeer is goed gelukt, de eind jaren 70 look en feel komt over. En Life of Crime kent een opvallende cast met bekende namen en gezichten. Ook de muziek is een positief punt van de film, maar échte hoogtepunten kent de film eigenlijk niet.

Groot minpunt aan Life of Crime is het tempo van de film; eentonig. Iedere situatie hetzelfde trage tempo. Een potentieel spannend moment wordt zo eigenhandig de nek omgedraaid.
Het verhaal kabbelt rustig voort als een lege boot op de stroming. De bioscoopbezoekers zijn namelijk op de kade achtergebleven. Life of Crime weet de kijker niet mee te nemen in zijn verhaal. De film is niet grappig, spannend of interessant.
Uiteindelijk draagt de film niets bij aan het huidige filmlandschap. De film is overbodig. Life of Crime is zeker niet slecht gemaakt, maar biedt de kijker simpelweg geen vermaak.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Life of Crime:

Pluspunten Life of Crime

Jennifer Aniston in een andere rol, Jaren 70 sfeer, Muziek

Minpunten Life of Crime

Geen pakkende ontknoping, Traag tempo, Overbodige film

Nuttige recensie

5 / 5 personen vinden deze recensie van Life of Crime nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies