Leto (2019)

Recensie Leto (2019)

Leto recensie

Door Rick Schuttinga op
In Leningrad begin jaren '80 leert de jonge muzikant Viktor underground rockster Mike en zijn vrouw Natasha kennen. Tussen de drie ontstaat een boeiende driehoeksverhouding.

Viktor Tsoi was frontman van Kino, één van de populairste rockbands in de Sovjet-Unie. Leto vertelt het verhaal van het ontstaan van de band in een tijd dat rock werd gezien als westers. Dus mocht men niet dansen, zingen, juichen of klappen. Streng gecontroleerd zijn de muzikanten aangewezen op huiskamerconcerten - die veel saaier klinken dan ze blijkbaar waren.

In een land waar veel verboden is toont Leto de denkbeeldige rebelse acties van de jeugd aangevuld met toffe animaties. Maar helaas is dit niet gebeurt. Het zou wel leuk geweest zijn. Zeker weten! En gelukkig gebeurt het in Leto wél. Een verfrissende combinatie, zeker als in die droomwereld passanten meezingen - in gebrekkig Engels.

Leto is een rockmusical met lekkere songs en een goede bijpassende soundtrack. Dompel je onder in een onvervalste vakantie vibe. Zomerdagen met gitaargepingel aan het water, elkaar inspireren, muziekkennis bijbrengen en natuurlijk jammen. De sporadische kleurenbeelden van een vriend en videograaf zijn hierin een ijzersterke keuze; ze brengen nostalgie en authenticiteit.

Cast: Irina Starshenbaum Teo Yoo Roman Bilyk
Regie: Kirill Serebrennikov
Genre: Drama Muziek Biografisch Romantiek
Speelduur: 2:06 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Leto:

Pluspunten

Mooie ontdekkingen, Songs, Soundtrack, Zwart-wit, Kleurbeelden, Authentiek, Animaties, Waar en verzonnen door elkaar, Zomer vibe

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Leto met een 8 / 10.

8

Leto is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Leto nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Leto
Rick zag Leto op het Movies that Matter Festival
Relevante films binnen het genre Drama
5,5
Recensie Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021)
8
Recensie Dear Comrades! (2021)
6
Recensie The Assistant (2021)
8
Recensie Druk (2021)
8,3
Recensie The Green Knight (2021)
9,5
Recensie The Father (2021)