Le Mans '66 (2019)

Recensie Le Mans ’66 (2019)

Le Mans '66 recensie

Door Jordy Gomes op
Gepensioneerde coureur Carrol Shelby (Matt Damon) wordt benaderd om in samenwerking met de Ford Motor Company een raceauto te produceren die het tegen Ferrari moet opnemen tijdens de Le Mans wedstrijd. Shelby wilt specifiek dat opkomende coureur Ken Miles (Christian Bale) hier achter het stuur zit.

Regisseur James Mangold levert consistent films af van hoge kwaliteit. Zo is hij verantwoordelijk voor het geweldige Walk the Line (2005) en recent sloot hij het verhaal af van Wolverine met Logan (2017). Mangold heeft duidelijk vertrouwen in zijn eigen vakmanschap en kiest zorgvuldig een cast van buitengewoon niveau om zijn speelfilms op handen te dragen. Met Le Mans '66, in de Verenigde Staten bekend onder de titel "Ford v Ferrari", krijgt elke liefhebber van racen een pareltje voorgeschoteld.


Christian Bale en Matt Damon zetten zulke fantastische rollen neer dat ook de niet-liefhebbers van racen de film kunnen appreciëren. Hun, soms vijandelijke, vriendschap staat centraal en hun liefde voor het vak is zo besmettelijk dat je ze maar al te graag aanmoedigt. Ook het camerawerk, de montage en het geweldige sounddesign zijn perfect op elkaar afgestemd om zo het scheuren over de baan in beeld te brengen. Dit zien op het grote scherm geeft je een onvergetelijke adrenaline kick.

Le Mans '66 pakt dit waargebeurde verhaal en maakt het toegankelijk voor elke filmenthousiast. De titelrace is niks minder dan spectaculair, maar op verstandige wijze ligt de focus op de weg hiernaartoe. James Mangold kiest voor een verhaal over twee underdogs die alle obstakels moeten overkomen om een ongekende klus te klaren. Dit onderwerp zo menselijk benaderen maakt Le Mans '66 (2019) niet alleen een sterke drama, maar op alle vlakken een fantastische film.

Cast: Christian Bale Matt Damon Caitriona Balfe Josh Lucas
Jon Bernthal Noah Jupe Remo Girone Ray McKinnon
Jack McMullen JJ Feild
Regie: James Mangold
Genre: Drama
Speelduur: 2:32 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Le Mans '66:

Pluspunten

Regie van James Mangold, Prijswaardig acteerwerk van Christian Bale & Matt Damon, Sterke overige cast en bijrollen, Interessant plot ook voor de niet-auto liefhebbers, Focus op twee vrienden en hun passie voor racen, Camerawerk, Soundtrack, Races zijn overzichtelijk in beeld gebracht, Sounddesign, Einde

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Le Mans '66 met een 8,5 / 10.

8,5

Le Mans '66 is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

30 / 34 personen vinden deze recensie van Le Mans '66 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Le Mans '66
Relevante films binnen het genre Drama
8
Recensie The French Dispatch (2021)
7,5
Recensie Benedetta (2021)
6,5
Recensie The Man Who Sold His Skin (2021)
8,5
Recensie Drijfzand (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)