Last Night in Soho (2021)

Recensie Last Night in Soho (2021)

Last Night in Soho recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Eloise verhuist naar Londen om te studeren en krijgt in haar nieuwe appartement allerlei visioenen over jonge vrouw uit de jaren '60, Sandie. Wanneer Eloise probeert te achterhalen wat er met Sandie is gebeurd raakt ze verstrikt in een web van hallucinaties en dromen die steeds meer haar leven overnemen

Last Night in Soho is een visueel meesterwerk van filmmaker Edgar Wright, bekend van o.a. Scott Pilgrim vs. the World (2010) en Baby Driver (2017). Visueel gezien past de film goed in Wright's oeuvre, maar thematisch gezien is het een beetje een uitstapje voor hem. Last Night in Soho is namelijk een prachtige psychologische thriller.

De film begint vrij rustig, je zou zelfs kunnen zeggen als een standaard coming-of-age drama over een jongvolwassene die naar de grote stad trekt om een droom te verwezenlijken, maar vanaf de tweede act neemt het een bijzondere wending. Wanneer Eloise haar leven samensmelt met dat van Sandie wordt Last Night in Soho één lange rit in een achtbaan, hier en daar met een rustig moment, maar ook met veel loops, pieken en dalingen. Eloise haar obsessie om erachter te komen wat er zo'n 60 jaar geleden is gebeurd met de mooie zangeres Sandie groeit alsmaar. Omdat Eloise in haar verleden problemen heeft gehad met haar mentale gezondheid speelt dit een grote rol in haar geloofwaardigheid richting de meeste mensen in haar leven. Dit creëert een extra stressvolle laag bovenop de al gecompliceerde situatie.

De film slaagt erin om antwoorden te geven op de diverse vragen die naar boven zijn geborreld tijdens Eloise haar zoektocht. Sommige antwoorden zijn niet bevredigend, maar sommige zijn verfrissend origineel. Het is een beetje chaotisch richting het einde van het verhaal, maar dat moet je het sterke midden niet doen vergeten.

Last Night in Soho is een aantrekkelijke film, zowel op het gebied van visuele trucs en kleuren als op het gebied van muziek (de soundtrack is een tip!). Het acteerwerk is uitstekend en de chemie tussen de karakters is absoluut aanwezig. Een echte aanrader dus!

Last Night in Soho draait sinds 4 november in de bioscoop.

Cast: Anya Taylor-Joy Thomasin McKenzie Matt Smith Terence Stamp
Diana Rigg Michael Ajao Rita Tushingham Synnove Karlsen
Regie: Edgar Wright
Genre: Thriller Drama
Speelduur: 1:58 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Last Night in Soho:

Pluspunten

Goed acteerwerk, Visueel en auditorisch aantrekkelijk, Spannend, Sterk midden, Fantastische soundtrack

Minpunten

Chaotisch einde

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Last Night in Soho met een 9 / 10.

9

Last Night in Soho is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,3 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Last Night in Soho nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Last Night in Soho
Relevante films binnen het genre Thriller
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
7
Recensie Dealer (2021)
6,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)