Last Christmas (2019)

Recensie Last Christmas (2019)

Last Christmas recensie

Door Vince Christiaans op
Na een heftige ziekte leidt Kate (Emilia Clarke) een chaotisch en egocentrisch leven in Londen. De mysterieuze Tom (Henry Golding) laat haar inzien dat er meer is in de wereld.

December staat weer voor de deur en dat betekent dat de zoete kerstliedjes wederom ons normale leven in gaan wurmen. Denk aan Chris Rea's Driving Home For Christmas, Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You en natuurlijk Last Christmas van George Michael. 

Actrice Emma Thompson en haar echtgenote Greg Wise zijn schijnbaar zo weg van dit laatste nummer dat ze er zelfs een heel filmscript aan gewijd hebben. Onder de regie van Paul Feig is Last Christmas een aangename mix van humor, romantiek en drama geworden. 

Een romantische komedie valt of staat met het koppel waar het verhaal om draait. Daarmee schiet Last Christmas in de roos, want Emilia Clarke en Henry Golding hebben een natuurlijke chemie. Daarnaast krijgt Clarke eindelijk de kans om zich van haar komische kant te laten zien.  

Gelukkig is Last Christmas niet zomaar een suikerspinnenfilm. De meeste kijkers zullen de ontknoping wel zien aankomen, maar het voorziet de film van een dramatische dubbele bodem. Last Christmas zal mensen met een kerstallergie zeker niet van mening doen veranderen, maar zij die van kerstfilms houden met een lach en een traan zijn hier aan het juiste adres.

Cast: Emilia Clarke Henry Golding Michelle Yeoh Emma Thompson
Regie: Paul Feig
Genre: Romantiek Komedie Drama
Speelduur: 1:43 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Last Christmas:

Pluspunten

Goede mix van humor, romantiek en drama, Leuke hoofdrol voor Emilia Clarke, Kleurrijke bijrollen Peter Mygind, Michelle Yeoh en Emma Thompson, Dubbele bodem

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Last Christmas met een 7,5 / 10.

7,5

Last Christmas is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

42 / 62 personen vinden deze recensie van Last Christmas nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Last Christmas
Relevante films binnen het genre Romantiek
6,5
Recensie Rifkin’s Festival (2020)
6
Recensie Rebecca (2020)
8
Recensie The Haunting of Bly Manor (2020)
6
Recensie The Kissing Booth 2 (2020)
6,5
Recensie Gli Anni Più Belli (2020)
7,5
Recensie Emma (2020)