Land

2021

6
Recensie Land (2021)

Na een tragische gebeurtenis voelt Edee zich niet meer verbonden met de wereld waarin ze leeft. In deze onzekerheid trekt ze zich terug en vertrekt ze in haar eentje naar de wildernis.

Land is door op 18 juni 2021 beoordeeld met een 6 / 10.

Land is het regiedebuut van actrice Robin Wright, die in deze film ook de hoofdrol vertolkt. Op beide rollen niets aan te merken.
Op het werk van de scriptschrijvers wel. Land begint met een mysterieuze vrouw die afgezonderd in de wildernis op zoek gaat naar zichzelf - de reden leren we later kennen. Een inspiratieloze opeenvolging van mislukkingen volgt. Edee heeft geen outdoor-ervaring, maar trekt wel de ruige natuur in. Alles gaat mis, afzien, wilde dieren, kou, moeilijk in eten voorzien.

‘Alles gaat mis, afzien, wilde dieren, kou, moeilijk in eten voorzien.’

Wanneer Miguel (Demián Bichir) de berghut van Edee bezoekt komt Land tot leven. Een verhaal bouwen op een nors, onsympathiek en zelfmedelijdend personage is moeilijk. Het contrast met de innemende Miguel is mooi. Heel langzaam ontstaat er een band.

De natuur in Land is prachtig, je krijgt gelijk zin om zelf weer te kamperen - alleen niet zo afzien als in de film.
Het verhaal is prima, al wordt het nergens bijzonder. Een universele vertelling over verlies, verwerking en doorgaan. De zin van het leven terugvinden.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Land:

Pluspunten Land

Prima speelduur, Rustgevende film, Miguel, Contrast, Natuurschoon

Minpunten Land

Weinig verrassend, Nergens bijzonder

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Land nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series