Lady and the Tramp (2019)

Recensie Lady and the Tramp (2019)

Lady and the Tramp recensie

Door Jordy Gomes op
Lieve hondje Lady (Tessa Thompson) krijgt alle aandacht binnen het huishouden. Wanneer Darling Dear zwanger raakt zal haar luxe leven veranderen. Samen met de Tramp (Justin Theroux) zullen ze het honden leven op straat gaan ontdekken.

Ons kleine kikkerlandje kreeg de eer om als eerste aan de slag te gaan met een proefperiode van de nieuwe streamingdienst Disney+. Een aantal maanden mochten wij nostalgische herinneringen naar boven halen met oude content, maar vanaf 12 november is de dienst officieel gelanceerd. Dit betekent dat de eerste Disney+ Originals verkrijgbaar zijn, waaronder een remake van hun charmante animatiefilm Lady and the Tramp (1955).


Mijn afkeur voor de moderne Disney remakes zal geen geheim meer zijn. Zo werden dit jaar klassiekers als Dumbo (1941), Sleeping Beauty (1959) en The Lion King (1994) compleet ten onrechte gedaan met hun middelmatige tot afgrijselijke remakes. Voorop gesteld moet worden dat deze herinterpretatie van Lady and the Tramp (2019) een stuk aangenamer is om naar te kijken dan eerdergenoemde remakes. Dit komt waarschijnlijk door de simpliciteit van het verhaal, de lieftallige (echte) honden die ze hebben gebruikt en een prima cast om de film te versterken.

Is Lady and the Tramp (2019) wederom een nutteloze toevoeging aan de rij van Disney remakes? Jazeker, maar toch behoudt het liefdevolle verhaal over deze twee honden een deel van zijn charme. Voor een debuutfilm van de Disney+ streamingdienst is dit een prima eindresultaat. Hopelijk zal de kwaliteit van hun Originals met de jaren alleen maar verbeteren.

Cast: Tessa Thompson Justin Theroux Sam Elliot Ashley Jensen
Janelle MonĂ¡e Benedict Wong Thomas Mann
Kiersey Clemons Yvette Nicole Brown Adrian Martinez
Regie: Charlie Bean
Genre: Familie Avontuur Remake
Speelduur: 1:43 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Lady and the Tramp:

Pluspunten

Prima debuutfilm voor de Disney+ streamingdienst, Mooie decors, omgevingen en kleding, Gebruik van echte honden, Belle Notte moment nog steeds hartverwarmend, Vanwege de simpliciteit van het verhaal is deze film meer aan te raden dan andere Disney remakes

Minpunten

De honden zien praten werkt niet (had beter een voice over kunnen wezen), De charme van het verhaal komt beter tot recht in animatie, Wederom een nutteloze remake die te trouw is aan het oorspronkelijke materiaal

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Lady and the Tramp met een 6 / 10.

6

Lady and the Tramp is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 6 / 10.

Nuttige recensie

32 / 33 personen vinden deze recensie van Lady and the Tramp nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Lady and the Tramp
Lady and the Tramp is te zien op Disney+
Relevante films binnen het genre Familie
9
Recensie Toy Story 2 (1999)
8,8
Recensie Soul (2020)
4
Recensie Roald Dahl’s The Witches (2020)
8,5
Recensie Jingle Jangle: a Christmas Journey (2020)
5,5
Recensie The Spongebob Movie: Sponge on the Run (2020)
7
Recensie Over the Moon (2020)