John Wick 3: Parabellum (2019)

Recensie John Wick 3: Parabellum (2019)

John Wick 3: Parabellum recensie

Door Vince Christiaans op
Wanneer John Wick (Keanu Reeves) de regels van het moordenaarsgilde breekt wordt hij vogelvrij verklaard. Met een leger huurmoordenaars op zijn hielen roept hij de hulp in van een oude bekende (Halle Berry).

Sommige acteurs vinden hun meest iconische rol pas later in hun carrière. Neem bijvoorbeeld Leslie Nielsen, die na jaren werk als serieus acteur een onvergetelijke overstap maakte naar komedie als de stuntelige Frank Drebin in The Naked Gun (1988). Keanu Reeves' transformatie tot John Wick is misschien vanzelfsprekender, maar er zijn weinig gevallen waarin een personage zo goed aansluit op het persona van een acteur. 


Daar houdt de vergelijking niet op. Net als Drebin lijkt Wick zich nooit bewust van de absurde acties die hij onderneemt. De wijze waarop deze stoïcijnse vechtmachine ontelbare tegenstanders om het leven brengt is absoluut over the top, maar ó zo bevredigend. Het is dit humoristische element dat de John Wick-films eigenlijk tot droge actiekomedies maakt.

Want John Wick 3: Parabellum is wederom een glorieuze orgie van geweld. De choreografie van de actiescènes is zeer complex, maar ze zijn tegelijkertijd bijzonder simpel vastgelegd. Regisseur Chad Stahelski vermijdt afleidende camerabewegingen en onnodige montage, waardoor de performers de vrijheid krijgen om het ritme van de gevechten te bepalen. Veel indrukwekkender dan dit wordt actie niet.

Cast: Keanu Reeves Halle Berry Laurence Fishburne Ian McShane
Anjelica Huston Lance Reddick
Regie: Chad Stahelski
Genre: Actie
Speelduur: 2:07 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van John Wick 3: Parabellum:

Pluspunten

Prachtige actiescènes, Humor, Absurde stunts, Keanu Reeves als John Wick, Leuke bijrollen voor Halle Berry, Laurence Fishburne, Ian McShane en Lance Reddick

Minpunten

Het plot functioneert alleen om Wick van de ene naar de andere actiescène te brengen, Niet zo gestroomlijnd als het origineel

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt John Wick 3: Parabellum met een 7,5 / 10.

7,5

John Wick 3: Parabellum is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

12 / 22 personen vinden deze recensie van John Wick 3: Parabellum nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van John Wick 3: Parabellum
Relevante films binnen het genre Actie
6,5
Recensie Black Widow (2021)
4,5
Recensie Fast & Furious 9 (2021)
6,5
Recensie Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
6,8
Recensie Godzilla vs Kong (2021)
7,8
Recensie Raya and the Last Dragon (2021)
5
Recensie Chaos Walking (2021)