John Wick 2

2017

8
Recensie John Wick 2 (2017)

De gepensioneerde huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) wordt gedwongen om één laatste opdracht uit te voeren voor een sinistere oud-collega (Riccardo Scamarcio).

John Wick 2 is door op 7 februari 2017 beoordeeld met een 8 / 10.

John Wick was een grote verrassing in 2014. Wat leek op een doodnormaal Keanu Reeves-vehikel bleek één van de beste actiefilms te zijn van het afgelopen decennium. Het origineel viel o.a. op door de stunts en de complexe choreografie van de actiescènes. Het is dan ook niet zo vreemd dat beide regisseurs (Chad Stahelski & David Leitch) ooit stuntmannen waren.

In dit vervolg keert Keanu Reeves terug als John Wick. Een huurmoordenaar met de onbedwingbare drang om schurken in het gezicht te schieten. De rol van de botte en zwijgzame Wick is Reeves op het lijf geschreven. Hij voorziet zijn personage van een gezonde dosis zelfspot dat goed van pas komt tijdens de vele droogkomische momenten die de film rijk is.

Net zoals zijn voorganger draait John Wick 2 om actie. De manier waarop Wick losgaat op zijn vijanden geeft dan ook een vreemd gevoel van voldoening. Het is vergelijkbaar met het bekijken van een YouTube-filmpje waarin machines staaldraad ombuigen tot paperclips. Toch is dit vervolg minder gestroomlijnd dan het origineel. Met name doordat de extra speeltijd voornamelijk gebruikt wordt voor plotontwikkelingen die maar half zo interessant zijn als de waanzinnige actie.

Te zien op Netflix, Prime Video, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van John Wick 2:

Pluspunten John Wick 2

Keiharde actie, Choreografie van de actiescènes, Droge humor, Perfecte rol voor Keanu Reeves, Referenties naar The Matrix (1999), Wicks naamloze hond

Minpunten John Wick 2

Minder gestroomlijnd dan het origineel

Over John Wick 2

Regie

Chad Stahelski

Cast

Keanu ReevesBridget MoynahanRuby Rose

Genre

Actie

Thema

AchtervolgingWraakMoordenaars

Taal

Engels

Duur

2:02 uur

Nuttige recensie

21 / 23 personen vinden deze recensie van John Wick 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series