John Wick 2 (2017)

Recensie John Wick 2 (2017)

John Wick 2 recensie

Door Vince Christiaans op
De gepensioneerde huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) wordt gedwongen om één laatste opdracht uit te voeren voor een sinistere oud-collega (Riccardo Scamarcio).

John Wick was een grote verrassing in 2014. Wat leek op een doodnormaal Keanu Reeves-vehikel bleek één van de beste actiefilms te zijn van het afgelopen decennium. Het origineel viel o.a. op door de stunts en de complexe choreografie van de actiescènes. Het is dan ook niet zo vreemd dat beide regisseurs (Chad Stahelski & David Leitch) ooit stuntmannen waren.


In dit vervolg keert Keanu Reeves terug als John Wick. Een huurmoordenaar met de onbedwingbare drang om schurken in het gezicht te schieten. De rol van de botte en zwijgzame Wick is Reeves op het lijf geschreven. Hij voorziet zijn personage van een gezonde dosis zelfspot dat goed van pas komt tijdens de vele droogkomische momenten die de film rijk is. 

Net zoals zijn voorganger draait John Wick 2 om actie. De manier waarop Wick losgaat op zijn vijanden geeft dan ook een vreemd gevoel van voldoening. Het is vergelijkbaar met het bekijken van een YouTube-filmpje waarin machines staaldraad ombuigen tot paperclips. Toch is dit vervolg minder gestroomlijnd dan het origineel. Met name doordat de extra speeltijd voornamelijk gebruikt wordt voor plotontwikkelingen die maar half zo interessant zijn als de waanzinnige actie.

Cast: Keanu Reeves Bridget Moynahan Ruby Rose
Regie: Chad Stahelski
Genre: Actie
Speelduur: 2:02 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van John Wick 2:

Pluspunten

Keiharde actie, Choreografie van de actiescènes, Droge humor, Perfecte rol voor Keanu Reeves, Referenties naar The Matrix (1999), Wicks naamloze hond

Minpunten

Minder gestroomlijnd dan het origineel

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt John Wick 2 met een 8 / 10.

8

John Wick 2 is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,3 / 10.

Nuttige recensie

21 / 23 personen vinden deze recensie van John Wick 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van John Wick 2
Relevante films binnen het genre Actie
6,5
Recensie Black Widow (2021)
4,5
Recensie Fast & Furious 9 (2021)
6,5
Recensie Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
6,8
Recensie Godzilla vs Kong (2021)
7,8
Recensie Raya and the Last Dragon (2021)
5
Recensie Chaos Walking (2021)