Irrational Man

2015

9
Recensie Irrational Man (2015)

Hoe een docent filosofie zich uit een uitzichtloze toekomst weet te halen door nieuwe mensen om hem heen. Irrational Man zet je aan het denken en laat je meegenieten van filosofische gedachtegangen.

Irrational Man is door op 2 september 2015 beoordeeld met een 9 / 10.

Voor het eerst in lange tijd weer eens verrast door een film. Zodra Irrational Man van start gaat weet je gelijk: Joaquin Phoenix gaat er iets fantastisch van maken. Hij speelt Abe: een filosofie-docent met een reputatie die goed of slecht is, het is maar net wat je er zelf van wilt denken. De zin van het leven is hij kwijt, maar weet dankzij zijn eigen colleges in ieder geval de dag door te komen.

Nadat hij de leuke studente Jill (Stone) en docente Rita (Posey) tegenkomt verandert er van alles in z'n leven, maar kan hij toch niet leven in z'n eigen utopia, totdat (dit verklap ik zeker niet). Het enige wat gezegd kan worden is dat Woody Allen het gehele proces prachtig geschreven en in beeld gebracht heeft. Natuurlijk gaat Irrational Man veel verder dan een goed plot. De karakters zijn ijzersterk en je wordt constant aan het denken gezet: "Wat zou ik doen?"

Humor, romantiek, drama, oud-jong relaties, alles passeert de revue en dat maakt van Irrational Man een waar toneelstuk op het witte doek. Soms zou het verhaal sneller kunnen zijn verteld, maar dat zou af doen aan de opgebouwde spanning. Voor mij is Irrational Man de grote verrassing van dit begin van het najaar!

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Irrational Man:

Pluspunten Irrational Man

Sterk diepgaand verhaal, Verhelderende voice-over, Joaquin Phoenix

Minpunten Irrational Man

-

Nuttige recensie

10 / 11 personen vinden deze recensie van Irrational Man nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series