Into the Woods

2015

4
Recensie Into the Woods (2015)

In Into the Woods volgen we een bakker en zijn vrouw, zij hebben een overeenkomst met de heks omdat ze graag een kindje wensen. Tijdens hun avontuur in het bos komen ze in contact met Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sjaak en de bonenstaak.

Into the Woods is door op 2 februari 2015 beoordeeld met een 4 / 10.

Een filmrecensie is een persoonlijke mening. Bij Into the Woods lijkt deze verklaring alleen extra zwaar te wegen, want deze film prikkelt je interesse óf stimuleert ergernis. In mijn geval het tweede. Voorafgaand is mij niet ter oren gekomen dat het hier een musical betreft. Een musical waarin het overgrote deel van de dialogen wordt gezonden - zeg maar gerust alles. Gezongen in saaie monotone zangstemmen.

‘Gezongen in saaie monotone zangstemmen.’

Het verhaal is op eerste gezicht aardig: Into the Woods verweeft de klassieke sprookjes van de Gebroeders Grimm op een nieuwe manier met elkaar. Al blijft het verhaal helaas wel oppervlakkig.
En wat is er mis met de Nederlandse ondertiteling? Zeker bij de gezongen stukken klopt er niets van, iets wat flink afleidt en de ergernis alleen maar groter maakt.

Into the Woods is bedoelt voor een selecte groep filmkijkers. Hou je van musical en veel zang, denk Les Misérables (2012)? Dan behoor jij tot de doelgroep en zal deze film zeker jouw interesse prikkelen. Zo niet, laat Into the Woods dan gerust links liggen.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Into the Woods:

Pluspunten Into the Woods

Verweving van klassieke sprookjes

Minpunten Into the Woods

Musical, Zang, Monotoon, Roodkapje, Ondertiteling

Nuttige recensie

8 / 9 personen vinden deze recensie van Into the Woods nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series