Inherent Vice

2015

6,5
Recensie Inherent Vice (2015)

Inherent Vice gaat over een personal investigator, Doc Sportello, die grote delen van de dag stoned op zijn bank zit of in de auto. Op een gegeven moment verdwijnt een ex-vriendin van hem en gaat hij op onderzoek uit waar ze is gebleven, waardoor hij in allerlei avonturen terecht komt.

Inherent Vice is door op 7 februari 2015 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Inherent Vice begint rustig, maar je valt wel midden in het verhaal. Het zorgt ervoor dat je gelijk vanaf het eerste moment moet opletten om niets te missen. Dat is tegelijk ook het lastige bij Inherent Vice, het hangt aan elkaar van een aantal ingewikkeldheden die lastig te begrijpen zijn omdat ze elkaar met hoog tempo afwisselen.

Je moet er van houden; de jaren '60 met alle hippies. Het kan daarom zijn dat Inherent Vice meer besteed is aan een oudere groep kijkers die daarin ook geleefd hebben en dat bewust hebben meegemaakt. Toch weet de regisseur van Inherent Vice de sfeer van die jaren goed over te brengen. En weet Joaquin Phoenix als hoofdpersoon die mentale en fysieke staat van een hippie goed over te brengen.

Wat dat betreft is het ook terecht dat ze genomineerd zijn voor de Oscars van kostuums en directing. Maar op het moment dat ik de zaal verlaat heb ik niet het gevoel dat ik een film heb gezien die je gezien moet hebben. Ik vind hem vaag en hij weet mij niet te pakken en het verhaal schort op een aantal punten. Hij doet mij denken aan The Master (2012), een aanrader. Ook een bijzondere film en je zult er net wel of niet van houden.

Te zien op Pathé Thuis en Viaplay

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Inherent Vice:

Pluspunten Inherent Vice

Subtiele humor, Josh Brolin, Joaquin Phoenix

Minpunten Inherent Vice

Vaag, Hippies

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Inherent Vice nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies