In Fabric

2019

5
Recensie In Fabric (2019)

Sheila is gescheiden en besluit op zoek te gaan naar een geschikte nieuwe partner. Om haar zelfvertrouwen te sterken kiest ze voor een rode jurk, die ze uit de sale koopt. De jurk blijkt echter een opvallende geschiedenis te hebben.

In Fabric is door op 8 september 2019 beoordeeld met een 5 / 10.

Met In Fabric staat een rode jurk centraal met het warenhuis als decor. Het verhaal volgt de jurk hoe deze zijn eigenaars overleefd. In verschillende opzichten lijkt In Fabric een visueel essay waarvan het onderwerp nog te bepalen valt. Daten, retail en confectie, allen passeren ze het toneel al blijft de functie opvallend abstract.

Sheila, een gescheiden alleenstaande moeder, is vastberaden haar leven weer te hervatten. Ze worstelt op haar werk en is de aansluiting met haar zoon zoekgeraakt. Via contactadvertenties is zij naarstig op zoek naar een nieuwe partner. De rode jurk die zij aanschaft neemt alleen de overhand in haar leven.

In het tweede deel van de film volgen we Reg, een aanstaande bruidegom die bij wijze van grap diezelfde jurk krijgt te dragen. Al snel krijgen we een herhalen van zetten waarbij het demonische karakter van de rode jurk aan het licht komt.

In Fabric is gestileerd en prettig om naar te kijken. Dit staat soms in groot contrast met de dialogen welke op momenten onnavolgbaar zijn. Onnavolgbaar is ook van toepassing op de film. In Fabric is functieloos, al wekt het voortdurend de suggestie een diepere betekenis te hebben welke zelden tot nooit boven water komt.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van In Fabric:

Pluspunten In Fabric

Artistiek, Sfeervol, Poëtisch, Kunstzinnig

Minpunten In Fabric

Functieloos

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van In Fabric nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series