I, Tonya (2018)

Recensie I, Tonya (2018)

I, Tonya recensie

Door Jordy Gomes op
Het waargebeurde verhaal van Tonya Harding, haar schaatscarrière en het eventuele schandaal tijdens de Olympische Spelen.

I, Tonya toont het levensverhaal van Tonya Harding, meesterlijk gespeeld door Margot Robbie. Sterk, grof, maar ook zachtaardig, Margot Robbie laat alle emoties voorbijkomen en je voelt de passie die haar personage heeft voor schaatsen. Een sport uitoefenen op Olympisch niveau brengt een hoop last met zich mee en dit is terug te zien in de sterke persoonlijkheid van Tonya zelf.

De film is ook op een unieke manier in elkaar gezet. Alsof je een documentaire aan het kijken bent die zichzelf in de maling neemt. Humor speelt hier een grote rol in en deze schiet elke keer weer raak. Tonya’s moeder (gespeeld door Allison Janney) mag dan overkomen als een kreng, maar haar opmerkingen weten vaak de lachspieren aan het werk te zetten. De verschillende elementen in I, Tonya werken verrassend goed. De film weet de komedie en drama aspecten op succesvolle wijze te balanceren en het eventuele (waargebeurde) schandaal met betrekking tot Nancy Kerrigan sluit de film met een knal af.

I, Tonya maakt indruk dankzij de unieke vormgeving, briljante cast en een dijk van een soundtrack. Deze schaatswedstrijden zijn een trip op het ijs meer dan waard. 

Cast: Margot Robbie Allison Janney Sebastian Stan
Regie: Craig Gillespie
Genre: Drama Komedie
Speelduur: 1:59 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van I, Tonya:

Pluspunten

Briljant acteerwerk van Margot Robbie, Sebastian Stan en Allison Janney, Regie, Unieke vormgeving, Sterke soundtrack, Heerlijke momenten van humor, Interessante personages, Zelfspot, Grof op de goede manier, Het waargebeurde schandaal wordt sterk neergezet

Minpunten

Tempo niet altijd even consistent, Valt soms in de herhaling

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt I, Tonya met een 7,5 / 10.

7,5

I, Tonya is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7 / 10.

Nuttige recensie

22 / 22 personen vinden deze recensie van I, Tonya nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van I, Tonya
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)