I Am Greta

2020

7
Recensie I Am Greta (2020)

I Am Greta is een persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg.

I Am Greta is door op 23 oktober 2020 beoordeeld met een 7 / 10.

Greta Thunberg werd wereldberoemd door haar emotionele toespraak tijdens de VN-conferentie in New York. Als je de tiener eerder nog niet kende was je mening - mijzelf incluis - door de viral video direct bepaalt: overdreven aandachttrekkerij van een tiener. Maar niets is zwart-wit, alles heeft een achterliggend verhaal en ieder persoon is complex.

Greta groeide op als kind met interesse voor klimaat, natuur en milieu. Ze ging zich erin verdiepen waarbij haar autisme eerder een zegen is dan een stoornis. Ze slaat alles op wat ze leest en ziet, ze weet dus inhoudelijk veel van de klimaatcrisis af.
Een krachtig statement in de film is wanneer ze op het punt staat te zeilen naar New York over de Atlantische Oceaan: "It proves that living sustainably is almost impossible." En zo is het ook. Het moet anders en beter. De hoe-vraag beantwoord Greta niet, maar een krachtige aanjager is ze absoluut wel.

‘Greta doet dit niet voor de roem, de likes of het geld. Haar intentie is puur en oprecht.’

Ze is het perfecte gezicht van de klimaatbeweging, want ze doet dit niet voor de roem, de likes of het geld. Haar intentie is puur en oprecht.

Welke doelgroep kijkt de documentaire I Am Greta? Heb je niets met het meisje of het onderwerp, dan laat je dit al snel aan je voorbij gaan. En dat is zonde, want juist die twee groepen moeten deze film zien. Om bewust te worden van hun vooroordelen, om meningen bij te stellen en te beseffen dat de klimaatcrises wel degelijk bestaat en prioriteit moet krijgen.
Als Greta's doel is het klimaat op de kaart te zetten, kinderen en tieners (de volgende generaties) over de hele wereld te mobiliseren en de huidige regeringsleiders wakker te schudden; dan is haar dat deels gelukt - en ze stopt niet.

Te zien op Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van I Am Greta:

Pluspunten I Am Greta

Achterliggende verhaal, Niet zwart-wit, Puur en oprecht, Verdiepend

Minpunten I Am Greta

-

Over I Am Greta

Regie

Nathan Grossman

Cast

Greta Thunberg

Genre

Drama

Thema

NatuurPolitiekOverheid

Taal

Buitenlands

Duur

1:42 uur

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van I Am Greta nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series