Hustlers (2019)

Recensie Hustlers (2019)

Hustlers recensie

Door Jasper Kruithof op
Nadat de financiƫle sector een enorme klap te verwerken kreeg in (2008) New York, moet een groep voormalig club danseressen op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Zij profiteerden gretig van de bezoekers aan de club. De vrouwen onder leiding van Ramona (Jennifer Lopez) hebben een methode gevonden om de overgebleven bankiers en club bezoekers maximaal uit te buiten.

Destiny (Constance Wu) worstelt om haar hoofd boven water te houden als alleenstaande moeder. Wanneer ze haar oud collega Montana (Jennifer Lopez) treft bevind zij zich in eenzelfde situatie. Samen besluiten ze met een strategisch spel de bezoekers van de dansclub uit te buiten. 

Hustlers is gebaseerd op een artikel waarin een strategisch spel van financiĆ«le uitbating wordt blootgelegd. Wij volgen Destiny die haar beschouwingen deelt met journalist Elizabeth (Julia Stiles). Het verhaal concentreert zich met name op de personages van Desiny en Montana die samen fungeren het brein van de operatie. Een hechte vriendschap welke op verschillende manieren op de proef wordt gesteld. 


Hustlers ziet er super gelikt uit met een heerlijke soundtrack en een leuke cameo van Usher. Op het inhoudelijke vlak, stelt de film echter teleur. Jennifer Lopez heeft een reputatie met zwakke films en Hustlers is hier helaas geen uitzondering op. De interview gesprekken en het persoonlijke drama breekt het tempo van de film waarna de film halverwege in elkaar zakt. 

Dit maakt Hustlers geen slechte film. De film is onderhoudend en visueel spat het van het scherm. Helaas mist het de impact om een diepe indruk achter te laten.

Cast: Jennifer Lopez Constance Wu Julia Stiles Keke Palmer
Lili Reinhart Cardi B
Regie: Lorene Scafaria
Genre: Drama
Speelduur: 1:47 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hustlers:

Pluspunten

Heerlijke soundtrack, leuke cameo van Usher.

Minpunten

Vlak.

Beoordeling

Jasper Kruithof beoordeelt Hustlers met een 6,5 / 10.

6,5

Hustlers is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7 / 10.

Nuttige recensie

5 / 6 personen vinden deze recensie van Hustlers nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Hustlers
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie The Devil All the Time (2020)
7,5
Recensie Atlantis (2020)
7,5
Recensie The Personal History of David Copperfield (2020)
6,5
Recensie Misbehaviour (2020)
7,5
Recensie I’m Thinking of Ending Things (2020)
7
Recensie Easy Rider (1969)