How to Train Your Dragon 3

2019

7
Recensie How to Train Your Dragon 3 (2019)

Hiccup en zijn vertrouwde draak Toothless proberen de 'Hidden World' te vinden waar alle draken vreedzaam en veilig kunnen leven.

How to Train Your Dragon 3 is door op 18 januari 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Na het grote succes van How To Train Your Dragon 2 (2014) liet dit vervolg een lange tijd op zich wachten. Animatiestudio Dreamworks maakt een verstandige keuze, aangezien dit derde deel het eind moet betekenen voor de franchise.

‘Het zijn de interacties tussen de Vikingen en de draken die het meest bijblijven. Soms schattig en vaak grappig.’

In dit derde deel staan de Vikingen en hun lieftallige draken voor een dilemma. Een jager, die voor zijn lol draken dood, ligt op de loer en daarom wordt besloten om Berk te verlaten. Als stamhoofd zijnde maakt Hiccup de beslissing om op zoek te gaan naar de Hidden World, waar draken in rust en stilte een vreedzaam leven kunnen leiden. De vormgeving van deze nieuwe locatie is prachtig. Het kleurenspectrum valt op en de verschillende draken hebben allemaal een eigenaardig, maar uniek design. Wederom zijn het de interacties tussen de Vikingen en de draken die het meest bijblijven. Soms schattig en vaak grappig.

How To Train Your Dragon 3 bevat, in tegenstelling tot zijn voorgangers, meer kinderachtige humor dat niet aankomt. Ook de slechterik is eendimensionaal en laat te wensen over. Desondanks weet de film een emotionele ontknoping te geven aan de franchise, waardoor de gehele How To Train Your Dragon trilogie geslaagd is geworden.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van How to Train Your Dragon 3:

Pluspunten How to Train Your Dragon 3

Prachtige animatie, Band tussen de Vikingen en de draken, Vormgeving van de Hidden World, Aantal emotionele scènes, Prachtig slotstuk voor de franchise

Minpunten How to Train Your Dragon 3

Niet zo memorabel als zijn voorgangers, Teveel kinderachtige humor, Geen interessante slechterik

Nuttige recensie

9 / 10 personen vinden deze recensie van How to Train Your Dragon 3 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series