Home

2015

7
Recensie Home (2015)

Een buitenaardse ras, Boov's genaamd, komen naar de aarde om te ontsnappen aan de kwaadaardige Gorgs. Buitenbeentje Oh loopt Tip tegen het lijf, een pienter meisje die op zoek is naar haar moeder. Een bijzondere vriendschap ontstaat.

Home is door op 4 april 2015 beoordeeld met een 7 / 10.

De Boov's doen denken aan andere bekende wezentjes: de Minions uit Despicable Me (2010 & 2013). Geestige wezentjes; knullig, onnozel en daardoor uitermate grappig. Vooral Captain Smek steelt de show, steeds weer verschijnt hij ten tonele in de meest komische outfits.
Maar ook op detailniveau zit Home goed in elkaar: de geinige zinsopbouw van Oh, het weergeven van emotie door middel van kleur en de kat van Tip - een goede sidekick van zowel Tip als Oh.

‘Voelt een beetje aan als de Rihanna & Jennifer Lopez-show.’

Tip is ingesproken door Rihanna, haar moeder Lucy door Jennifer Lopez. Op zich prima, voor animatiefilms worden altijd beroemdheden gekozen voor de stemmen, maar in dit geval is het gros van de muziek ook van de hand van die twee. Home voelt daardoor een beetje aan als de Rihanna & Jennifer Lopez-show. Jammer en bovenal onnodig.

Het verhaal begint jeugdig, maar naarmate het plot vordert krijgt Home meer inhoud. En het eind is hartverwarmend. Het is de taak van iedere animatiefilm: bezoekers de bioscoopzaal laten verlaten met een positief gevoel. En dat is Home gelukt, het is een positieve, energieke en vrolijke film.

Te zien op Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Home:

Pluspunten Home

Oh, Boov's, Captain Smek, Vrolijk, Positief, Mooi eind

Minpunten Home

Teveel Rihanna en Jennifer Lopez

Nuttige recensie

6 / 6 personen vinden deze recensie van Home nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies