High Fidelity

2000

8
Recensie High Fidelity (2000)

Rob is een wat hyperkinetische eigenaar van een platenzaak in New York. Zijn twee collega’s zijn heuse muzieknerds en zelf worstelt hij met zijn relationele leven. Als zijn vriendin het uitmaakt, maakt hij een top vijf van meest pijnlijke relatiebreuken uit zijn leven. Ondertussen probeert hij zijn eigen leven terug op de rails te krijgen.

High Fidelity is door op 1 mei 2022 beoordeeld met een 8 / 10.

Stephen Frears heeft al heel wat goede films gemaakt en ook deze High Fidelity valt onder deze categorie. Hij maakt er een vlotte, grappige en meeslepende film van. Gebaseerd op het boek van Nick Hornby volgen we de lotgevallen van Rob (een uitmuntende John Cusack), de eigenaar van een platenzaak die een break-up met zijn vriendin tracht te verwerken.

‘De film werkt geregeld op de lachspieren en de soundtrack is er eentje om duimen en vingers bij af te likken.’

De twee werknemers van Rob worden schitterend neergezet door een steeds uitzinnige Jack Black en een wat timide en wereldvreemde Todd Louiso. Telkens deze drie personages in beeld komen, is het genieten van de interactie tussen hen.

Wat deze film zo bijzonder maakt, en dat is voor een groot deel de verdienste van de regisseur, is het feit dat alles wat in de film gebeurt zo levensecht aanvoelt. De acteurs spelen met een bijzonder grote naturel waardoor je waarlijk alles gelooft wat ze doen of zeggen. Bovendien werkt de film geregeld op de lachspieren en is de soundtrack er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Deze wordt dan ook terecht een moderne klassieker genoemd.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van High Fidelity:

Pluspunten High Fidelity

Grappig, De soundtrack, John Cusack, Vlotte montage, Jack Black en Todd Louiso

Minpunten High Fidelity

Soms wat chaotisch

Nuttige recensie

0 / 0 personen vinden deze recensie van High Fidelity nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series