Hell Fest

2018

5,5
Recensie Hell Fest (2018)

Een groep vrienden bezoekt een Halloween-themapark voor een heerlijk avondje griezelen. Helaas voor de tieners loopt er een echte moordenaar rond die het op hen heeft voorzien.

Hell Fest is door op 18 oktober 2018 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Hell Fest is wat betreft niveau in te delen bij het recente Happy Death Day (2017), Wish Upon (2017) en Escape Room (2017). Verre van goede horror, alleen weet Hell Fest op te vallen doordat de film ook niet bijzonder slecht is. De krappe voldoende is dan ook meer positief dan negatief. Is de film een aanrader? Als je moet kiezen uit eerdergenoemde horrorfilms: zeker!

‘Het niveau is puberaal, veel focus op liefde, lust en seks.’

Het niveau is puberaal, veel focus op liefde, lust en seks - een groot cliché, wat gelukkig niet irritant wordt. Dat is het grote pluspunt van Hell Fest: een geinige film die nooit irritant wordt. Die scheidslijn is voor dit specifieke subgenre dun, dus ook wat waard.
Taylor is een vervelend personage, maar haar ongeïnteresseerde durf hebben haar vrienden - en de film - nodig om verder te komen. Zij zorgt tevens voor één van de leukste (bijna) kills.

De film laat zich inspireren door de succesvolle tiener-horrorfilms van twintig jaar geleden. De makers weten wat ze willen en komen snel ter zaken. Tien minuten introductie en de overige vijf kwartier griezelen op het festival. Daarmee is Hell fest prima middelmatige horror.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hell Fest:

Pluspunten Hell Fest

Niet slecht, Net niet irritant, Geinig, Korte intro, Komt snel op gang, Klassieke tiener-horror, Slotscène

Minpunten Hell Fest

Ook niet goed, Taylor, Puberaal

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Hell Fest nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series