Green Book (2019)

Recensie Green Book (2019)

Green Book recensie

Door Jordy Gomes op
Tony 'Lip' Vallelonga (Viggo Mortensen) neemt een baan aan als persoonlijke chauffeur van pianist Don Shirley (Mahershala Ali).

Nadat Green Book onverwachts de Oscar binnen sleepte voor 'Best Picture' was mijn interesse gewekt. Wat lijkt op een simpele roadtrip film, is daadwerkelijk een ijzersterke komedie/drama.


Grofgebekte Italiaan Tony is oorspronkelijk een uitsmijter met een vlotte babbel. Zijn trots maakt hem eerst terughoudend om een baan aan te nemen voor pianist Don Shirley, een man met een donkere etniciteit. De twee heren hebben hun vooroordelen al klaar staan over hoe ze elkaar moeten zien. Op subtiele wijze worden de lagen van beide personages onthuld en zien we een hartverwarmende band ontstaan tussen Tony en Shirley. Een man die simpelweg geld probeert te verdienen om zijn gezin te onderhouden en een eenzaam persoon die ondanks zijn hoge klasse en rijkdommen, zich nergens bij vindt horen.

Dankzij het geweldige acteerspel van Viggo Mortensen en Mahershala Ali is Green Book een heerlijke feelgood film geworden. Op luchtige en komische wijze wordt dit onderwerp behandelt en de boodschap over het loslaten van vooroordelen toont aan dat iedereen van alle culturen wat van elkaar kan leren.

Cast: Viggo Mortensen Mahershala Ali
Regie: Peter Farrelly
Genre: Komedie Drama Road trip
Speelduur: 2:10 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Green Book:

Pluspunten

Uitstekend acteerwerk van Viggo Mortensen en Mahershala Ali, Roadtrip element, Band die ontstaat tussen de twee hoofdrolspelers, Hilarische interacties, Komische momenten, Sfeervolle muziek, Feelgood, Boodschap over het loslaten van vooroordelen

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Green Book met een 9 / 10.

9

Green Book is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

20 / 21 personen vinden deze recensie van Green Book nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Green Book
Relevante films binnen het genre Komedie
9
Recensie The Great Dictator (2021)
8
Recensie Druk (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
4
Recensie Space Jam: A New Legacy (2021)
7,5
Recensie Mijn Vader is een Saucisse (2021)
5
Recensie Mandibules (2021)