Gräns

2018

7,5
Recensie Gräns (2018)

Tina werkt bij de grensbeveiliging. Ze bezit dierlijke instincten waarmee zij onraad en andere onveilige situaties met haar reuk en instinct kan signaleren. Tijdens haar werk komt ze in contact met een ongewoon persoon met wie zij meer overeenkomsten heeft dan zij zelf op voorhand realiseert.

Gräns is door op 20 november 2018 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Gräns vertelt het verhaal van Tina. Deze vrouw heeft een dierlijk instinct waarmee zij in staat is negatieve emoties te signaleren. Dit komt met name van pas in haar werk aan de grensbewaking. Wanneer zij Vore ontmoet die bijzonder veel overeenkomsten geniet, begint een liefdevol avontuur naar haar eigen herkomst.

Naarmate de film vordert transformeert Gräns in een Scandinavische folklore. De schoonheid is geborgen in de eenvoud van de karakters. Tina ontdekt steeds meer over haar herkomst en ontdekt tevens haar oerinstincten. Met Vore groeit haar vertrouwen en eigen waarde. Wanneer zij wordt ingezet bij een politie onderzoek, komt ze ongewild achter het geheim van Vore. Hierdoor is ze genoodzaakt te kiezen tussen goed en kwaad.

Gräns is een bijzonder liefdevol verhaal, welke behalve folklore veel aandacht heeft voor interpersoonlijke relaties. De film die in een ongewone stijl is vormgeven schittert in eenvoud en soberheid. In een originele setting, weet het twee mensen met dierlijke instincten te tonen zonder dat het ooit echt de realiteit volledig verlaat.

Te zien op Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Gräns:

Pluspunten Gräns

Liefdevol, Origineel, Schoonheid in eenvoud

Minpunten Gräns

-

Nuttige recensie

0 / 0 personen vinden deze recensie van Gräns nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series