Good People

2015

5
Recensie Good People (2015)

Tom en Anna Wright (James Franco en Kate Hudson) zitten in de financiële problemen. Als hun onderbuurman komt te overlijden en het stel het appartement opruimt vinden ze iets waarmee hun toekomst er opeens rooskleuriger uitziet.

Good People is door op 23 februari 2015 beoordeeld met een 5 / 10.

Al vrij snel voelt Good People goed aan. Een intieme sfeer en een degelijke basis voor wat betreft verhaal. Een film met potentie, maar toch gaat het de verkeerde kant op. Good People komt maar langzaam op gang, hij blijft in het eerste deel te lang hangen. En dan heb je plotsklaps een omslagpunt: de hoofdrolspelers gebruiken opeens woorden en zinnen die niet bij hun personage passen. En ze ontpoppen zich ook tot ware moordmachines. Door de wol geverfde onderwereldfiguren moeten het afleggen tegen twee, tot voor kort, eerlijke burgers.

‘Een film met potentie, maar toch gaat het de verkeerde kant op.’

Als de laatste ontmoeting gepland staat tussen de Bad and Good People bekruipt je als kijker een nostalgisch gevoel. Kijk ik nu naar een The A-Team / MacGyver film? Daarna lijkt het zelfs even richting Home Alone te gaan. De gebeurtenissen staan totaal niet in lijn met het verhaal, ze passen niet bij de personages.

Good People is zo'n film die je al vaker hebt gezien, wat dat betreft biedt het niets nieuws onder de zon. De film is gemiddeld en zal je niet lang bijblijven.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Good People:

Pluspunten Good People

Basis verhaal, Acteren, Casting, James Franco in een normale rol

Minpunten Good People

Langzaam op gang, Personage ontwikkeling, Laatste ontmoeting, Blijft niet lang bij

Nuttige recensie

9 / 9 personen vinden deze recensie van Good People nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers