Gone Girl

2014

8,5
Recensie Gone Girl (2014)

De vrouw van Nick Dunne verdwijnt van de een op de andere dag, en al gauw wordt hijzelf de hoofdverdachte in het onderzoek. Iedereen denkt dat hij het gedaan heeft, de vraag is alleen of dat ook echt zo is?

Gone Girl is door op 16 oktober 2014 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Bij het zien van de trailer van Gone Girl verwacht je dat je van te voren al kunt voorspellen hoe de film gaat verlopen. Geen van dit alles is waar in Gone Girl. Het is een groot mysterie vanaf het eerste uur met wat er nu allemaal gebeurt en wat je als kijker moet denken van Nick Dunne (Ben Affleck). Dan halverwege de film vindt er een interessante plot twist plaats die een heel ander beeld van Gone Girl geeft. Een zeer interessante ontwikkeling die er voor zorgt dat je als kijker weer op het puntje van je stoel gaat zitten. Een ontwikkeling die zich ook daarna nog weer verder ontwikkelt naar wegen die je niet had verwacht.

Gone Girl werkt in een goede verhouding tussen flash-forwards en flash-backs wat je als kijker soms verwart. Maar wat vooral voorkomt dat film op geen enkel moment in zakt. Ben Affleck blijft een bijzondere manier van acteren houden, maar zet zijn rol als Nick Dunne wel goed neer in Gone Girl.

Veel over de inhoud van de film kan ik verder niet vertellen want dan is de totale verrassing van de film eraf. Dus als je graag verrast wilt worden en lang wilt zitten (2u 45m) dan moet je er zeker heen gaan. Een echte aanrader, laat de lengte je daarin niet tegenhouden!

Te zien op Prime Video en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Gone Girl:

Pluspunten Gone Girl

Goed verhaal, Goede flashbacks, Spanning, Afloop moeilijk te voorspellen

Minpunten Gone Girl

Open einde

Over Gone Girl

Regie

David Fincher

Cast

Ben AffleckNeil Patrick HarrisRosamund Pike

Genre

Thriller

Thema

VermissingBoekverfilming

Taal

Engels

Duur

2:25 uur

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Gone Girl nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers