Gold

2017

5,5
Recensie Gold (2017)

Kenny Wells, een zakenman die dringend een nieuw succes nodig heeft, gaat samen met avonturier Michael Acosta (Edgar Ramírez) op zoek naar goud in de jungle van Indonesië.

Gold is door op 2 december 2016 beoordeeld met een 5,5 / 10.

De waargebeurde basis van Gold is tof; een nietsnut en avonturier werken samen, vinden een gigantische goudader en worden stinkend rijk. Maar de basis is tevens de grote uitdaging, want met deze ene zin heb je het hele verhaal van Gold al te pakken - wat in de film neerkomt op 10-15 minuten materiaal. Nu er een feature length film van is gemaakt, blijkt het een langdradig geheel.

‘Gold blijkt een tussendoortje, niet alleen voor de acteurs, ook voor de kijker.’

Kenny Wells (Matthew McConaughey) is vooral een vieze onverzorgde man. Dit leidt meer af, dan dat het zijn personage betekenis geeft. McConaughey doet zijn kunstje, zijn bepaalde manier van acteren. Maar een diepgaande Wells weet hij niet te creëren. Wat er met hem gebeurt boeit daardoor niet.

De film is bij vlagen nog best interessant, maar in de tweede helft weinig boeiend. De vraag die opgeworpen wordt in de laatste scène is goed, maar kan het middelmatige niveau niet verhogen.
Gold blijkt een tussendoortje, niet alleen voor de acteurs, ook voor de kijker. Een krappe voldoende, een film die zich binnen twee dagen naar de onbereikbare delen van je grijze massa verplaatst.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Gold:

Pluspunten Gold

Basisverhaal, Laatste scène

Minpunten Gold

Langdradig, Matthew McConaughey, Weinig boeiend

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Gold nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series