Gemini Man (2019)

Recensie Gemini Man (2019)

Gemini Man recensie

Door Jordy Gomes op
Henry Brogan (Will Smith) wilt van zijn pensioen gaan genieten, maar wanneer hij opgejaagd wordt door zijn eigen overheid komt hij erachter dat een jongere versie van hem (kloon) is geproduceerd door het Gemini-bedrijf.

Al ruim twintig jaar probeert Gemini Man van de grond te komen. Sinds 1997 wordt dit script door Hollywood doorgegeven van schrijver naar schrijver, steeds met een andere bekende actiester in de hoofdrol (zoals Arnold Schwarzenegger of Sylvester Stallone). Het heeft even geduurd, maar nu brengen regisseur Ang Lee en acteur Will Smith de film naar het witte doek. Met gemengde resultaten als gevolg.


Gemini Man combineert de nieuwste 3D-technieken met een hogere frame rate (HFR) om zo een geweldige beeldkwaliteit te creëren. De shots zijn onwijs scherp, de kleuren en het contrast spatten van het scherm en tijdens een aantal actiescènes werkt de hogere frame rate in de film zijn voordeel. Echter moeten je ogen wel wennen aan deze techniek. Voornamelijk wanneer personages praten, lopen, etc. lijken de beelden soms erg versneld en/of kunstmatig. Iets wat uiteindelijk de filmervaring meer doet afnemen dan dat het verrijkt.

Moderne technologieën en prachtige beelden kunnen niet verbergen hoe zwak dit script is. Oppervlakkige hoofdpersonen, cliché dialogen en een niet-vernieuwend concept dragen allemaal bij aan het oninteressante eindresultaat. Het gebrek aan een connectie met de personages maken ook de actiemomenten niets meer dan inhoudloze opvulling. Twintig jaar meer of minder, geen enkele hoeveelheid tijd had Gemini Man kunnen redden van deze middelmatigheid.

Cast: Will Smith Clive Owen Mary Elizabeth Winstead Benedict Wong
Regie: Ang Lee
Genre: Actie Science fiction
Speelduur: 1:57 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Gemini Man:

Pluspunten

Regie van Ang Lee, Prima cast, Aantal mooie shots, Scherpe 3D, Hogere frame rate werkt met wat actiescènes..

Minpunten

..maar ziet er soms ook apart (versneld) uit, Waardeloos script, Geen connectie met de personages, CGI soms erg videogame-achtig, Inhoudloze & vergeetachtige film

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Gemini Man met een 5 / 10.

5

Gemini Man is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 5 / 10.

Nuttige recensie

12 / 15 personen vinden deze recensie van Gemini Man nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Gemini Man
Relevante films binnen het genre Actie
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8
Recensie Titane (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)