Florence Foster Jenkins (2016)

Recensie Florence Foster Jenkins (2016)

Florence Foster Jenkins recensie

Door Vince Christiaans op
Florence (Meryl Streep) is een rijke dame wiens hart klopt voor muziek. Ondanks haar gebrek aan zangtalent ambieert ze toch een plek op de bühne. Haar man Bayfield (Hugh Grant) huurt de nerveuze pianist Cosmé (Simon Helberg) in om haar te begeleiden.

Alle films van regisseur Stephen Frears hebben één element met elkaar gemeen: ze bevatten allemaal geweldige acteerprestaties. Florence Foster Jenkins is daarop geen uitzondering. De hoofdrolspelers krijgen meermaals de kans om hun personages te voorzien van een dramatische en een komische dimensie.  


Voor veel bioscoopbezoekers zal Meryl Streep de voornaamste reden zijn om Florence Foster Jenkins te gaan zien. Haar innemende personage is dan ook in veel opzichten het middelpunt van de film, ook al verliezen haar valse zangscènes op den duur wel hun charme. Verrassend genoeg is het echter Hugh Grant die qua acteerwerk de show steelt. De pompeuze maar toegewijde echtgenoot Bayfield is waarschijnlijk de beste rol die Grant ooit is toebedeeld. 

Hoewel het een genot is om Streep en Grant te zien in zo'n bijzondere rollen mist Florence Foster Jenkins harmonie in de wijze waarop het drama en komedie combineert. Hierdoor vloeien de komische en de ontroerende momenten niet in elkaar over. De film knuppelt de kijker heen en weer, waardoor de emotionele samenhang verloren gaat. Het eindresultaat is een charmante film met een aantal valse noten. 


Cast: Meryl Streep Hugh Grant Rebecca Ferguson Simon Helberg
John Kavanagh
Regie: Stephen Frears
Genre: Biografisch Drama Komedie
Speelduur: 1:51 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Florence Foster Jenkins:

Pluspunten

Charmant, Acteerprestaties van Streep en Helberg, Humor en drama, Toprol voor Hugh Grant, Mooie kostuums en geweldige sets

Minpunten

De combinatie van drama en humor is niet harmonieus, Het verhaal wringt zich in allerlei bochten om het publiek blij te houden

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Florence Foster Jenkins met een 7 / 10.

7

Florence Foster Jenkins is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,3 / 10.

Nuttige recensie

18 / 18 personen vinden deze recensie van Florence Foster Jenkins nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Florence Foster Jenkins
Relevante films binnen het genre Biografisch
7,8
Recensie Bohemian Rhapsody (2018)
6
Recensie Loro (2018)
7,5
Recensie Brain on Fire (2018)
7,8
Recensie Darkest Hour (2018)
7,5
Recensie The Greatest Showman (2018)
6,5
Recensie Borg/McEnroe (2017)